2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több ezer játékot gyűjtöttek Maros megyei rászoruló gyerekeknek Valentin-napon

2017. február 14. 17:48, utolsó frissítés: 17:48

Több ezer játék gyűlt össze a marosvásárhelyi Natalia Lazăr újságíró által kezdeményezett, Játékokat ajándékba - Február 14 (Egy másféle szerelmesek napja) akció során. A játékokat Maros megyei rászoruló gyerekeknek adományozzák.

Natalia Lazăr a szociális hálón indította útjára az adománygyűjtő kampányt januárban és a szerelmesek napján ért véget, amely egyben a születésnapja is. Célja az volt, hogy megörvendeztessék azokat a gyerekeket, akiknek szülei a napi betevőért küzdenek és nem engedhetik meg maguknak, hogy játékot vásároljanak gyerekeiknek.

Az újságíró 13 családi típusú ház, valamint több civil szervezet címét is megkapta, ahová elvihetik a kampány során összegyűlt játékokat, édességeket és ruhákat.

Natalia Lazărt meglepte a Maros megyeiek adakozó kedve. Lakásának egyik szobája teljesen megtelt és egy borpince által felajánlott két helyiség is tele van adományokkal - mutatott rá az újságíró.

"Azért választottam a február 14-ei dátumot, mert ez a születésnapom. Elgondolkodtam, hogy mennyire önző voltam eddig. Mindent magamnak akartam, megfeledkezve arról, hogy ezen a napon valamit vissza kellene adnom az univerzumnak is. Idén megkérdezték, hogy mit kívánok születésnapomra. Semmit nem kívánok, mindenem megvan, egészséges vagyok, van fedél a fejem felett, van munkahelyem, a családom és a barátaim is mellettem vannak. Vajon miért kértem felszínes dolgokat ennyi éven keresztül? Idén arra kértem a közeli barátaimat, hogy játékokat, édességeket vásároljanak. Nem nekem, hanem a szegény gyerekeknek. Nem várom el, hogy megdicsérjenek, azt várom el, hogy utánozzanak!" - nyilatkozta Natalia Lazăr az Agerpres hírügynökségnek.

Az újságírónak nem ez az első humanitárius kampánya, részt vett az Öleld meg a hidegben élőket akcióban, amikor a hajléktalanszállóba vittek adományokat. Az újságíró elmondta, legközelebb kutyamenhelyeken élő négylábúak számára szeretne pénzgyűjtési kampányt indítani, hogy megfelelő mennyiségű élelmet tudjanak vásárolni számukra. (Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS