2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Manchesterben népszerűsítik Kovászna megyét

2017. február 14. 17:02, utolsó frissítés: 17:02

Manchesterben mutatja be Kovászna megye turisztikai kínálatát. A tavasszal szervezett fesztiválon elsősorban a kastélyok és kúriák kerülnek majd bemutatásra.

A fesztivál ötlete a manchesteri magyarok közösségétől származik, ahol mintegy 30 000 magyar él - nyilatkozta kedden az Agerpres hírügynökségnek Grüman Róbert, a Kovászna Megyei Tanács alelnöke.

"Minket is felkért a Manchesterben élő magyar közösség, hogy segítsünk a fesztivál szervezésében, amelyre május 12-14 között kerül sor a város főterén. (...) Mi Kovászna megye, Háromszék turisztikai kínálatát mutatjuk be az angoloknak, tekintve, hogy Charles herceg a mi turizmusunk nagykövete, az Erdélyben és Kovászna megyében birtokolt ingatlanjai révén. (...) Természetesen bemutatjuk a mi régiónkra jellemző kulturális értékeinket is" - nyilatkozta az alelnök.

Háromszéken körülbelül 200 kastély és kúria található, amelyekben a nemesi származású családok éltek, vagy nyári rezidenciaként, vadászkastélyként használták.

Nagyon sok tönkrement közülük, egyesek azonban visszakapták régi csillogásukat, hiszen a leszármazottak felújították ezeket, és turisztikai rendeltetést adtak a régi épületeknek. Ilyen például a miklósvári Kálnoky-kastély, vagy a Charles herceg által vásárolt és felújított, száz évnél is idősebb épületek.

A Kovászna Megyei Tanács évekkel ezelőtt kiadott egy kötetet "Kúriák földje - Háromszék" címmel, most pedig azt tervezik, hogy létrehozzák a "kúriák útját" a feledhetetlen élményekre vágyó turisták számára. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS