2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szombaton lesz A Dal a második elődöntője, Romániában vasárnap válogatnak az eurovízióra

2017. február 11. 10:07, utolsó frissítés: 10:09

Szombat este rendezik A Dal 2017 második elődöntőjét: a Duna és a Duna World csatornán 19.30-tól élőben látható show-ból négyen jutnak be a február 18-i döntőbe. A szombati adás extra fellépője Rúzsa Magdi, aki tíz évvel ezelőtt, 2007-ben részt vett a helsinki Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarország képviseletében, és Unsubstantial Blues (Aprócska blues) című dalával a 9. helyen végzett.

A válogatóverseny második elődöntőjében kilenc előadó lép színpadra. A Kállay Saunders Band a 17 című dalt adja elő, a Leander Kills az Élet című számot, a Mrs Columbo a Frozen Kinget, a Peet Project a Kill Your Monstert, a Roma Soul a Nyitva a házat, Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi a Hosszú időket, Zävodi + Berkes Olivér a #háttérzajt, Benji a Karcok című dalt, Szabó Ádám pedig a Togethert.

A szombati műsorban hirdetik ki, hogy ki kapja A Dal 2017 Legjobb Dalszövege díjat. Az elismerést a műsor történetében másodszor adják át, a győztesről a közönség és a szakmai zsűri dönt.

A verseny ötödik zsűritagja idén is a közönség; szavazni A Dal 2017 applikációval a MédiaKlikk Plusz keretalkalmazáson keresztül vagy sms-ben lehet. A produkciókra leadott voksokat összesítik, átlagolják és hozzáadják a négy zsűritag pontjaihoz. Ez alapján három dal és előadó kerül a döntőbe, emellett a közönség további egy számot továbbjuttathat kedvenc produkciója kódjának beküldésével.

A Dal 2017 pénteki első elődöntőjét Kanizsa Gina és Pápai Joci nyerte holtversenyben. A zsűri döntésével még Radics Gigi, a tévénézők szavazataival pedig a Soulwave jutott a döntőbe a Dunán és a Duna World csatornán élőben közvetített show-műsorban. A Dal 2017 Felfedezettje-díjat Kanizsa Ginának ítélte oda a zsűri.

Kanizsa Gina dzsesszes dala, a Fall Like Rain, illetve Pápai Joci produkciója, a népi motívumokat, a roma zenét és a modern elektronikus elemeket vegyítő Origo című szám egyaránt 45 pontot kapott a zsűritől és nézőktől - az idei versenyben eddig ez a legmagasabb érték. Az énekesnő mind a négy zsűritagtól a maximális 10 pontot érdemelte ki.

A két előadóhoz képest három ponttal lemaradva végzett és harmadikként jutott tovább Radics Gigi, aki a szerelemről és a barátságról szóló See It Through című dalt énekelte. A negyedik továbbjutó a nézők szavazataival a Soulwave előadásában a Kalandor című dal lett.

A Dal 2017 pénteki és szombati elődöntőjéből összesen nyolc produkció jut a február 18-i fináléba, ahol kiderül, ki képviseli Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 9. és 13. között Kijevben.

Romániában február 12-én, vasárnap 20 órától tartanak egy élő válogatást, ahol kiderül, ki az a 15 személy aki bejut az elődöntőbe. Az eseményt a TVR 2, a TVR HD, a TVR Moldova és a TVR Internaţional közvetíti. A romániai euróvízió elődöntője február 26-án, vasárnap lesz a TVR stúdiójában, a döntőt pedig március 5-én szervezik. Idén Romániában teljes mértékben a nézők dönthetnek arról, hogy ki képviselje az országot az Eurovíziós versenyben. (mti/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS