2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az amerikai nagykövet szerint nem lesz szükség a romák munkájára a fal megépítésében

2017. január 31. 20:17, utolsó frissítés: 20:21

Donald Trump vélhetően azt szeretné, hogy a falat amerikaiak építsék - nyilatkozta Hans Klemm, az Egyesült Államok bukaresti nagykövete kedden Galcon. Klemm elmondta, hogy nem volt tudomása arról a levélről, amit az önmagát a romák nemzetközi királyává kikiáltott Dorin Cioabă intézett az Amerikai Egyesült Államok (USA) elnökéhez, felajánlva Donald Trumpnak, hogy a romák megépítik a Mexikó és az USA közötti falat.

"Nem kommentálhatom a levelet, de Trump államfő korábbi nyilatkozatai alapján úgy vélem, hogy az elnök azt szeretné, hogy a falat amerikaiak építsék fel" - mondta Klemm.

Az önmagát a romák nemzetközi királyává kikiáltott Dorin Cioabă, levelet intézett Donald Trumphoz, amelyben felajánlotta, hogy a romák megépítik a Mexikó és az USA közötti falat, mert nincs munkájuk, és anyagilag "igen gyengén" állnak.

Cioabă levelében részletezi Trumpnak, hogy a romák nagyon jó szakemberek, és olcsón dolgoznak.

"Beiktatása alkalmából a romák nevében jó egészséget kívánok és Isten áldását kérem a világbéke és a haladás érdekében hozott döntéseire. Ugyanakkor az általam képviselt nemzetiség támogatásáról biztosítom projektjei megvalósításában, és ajánlatot tennék egy együttműködésre: a romák megépítenék a falat Amerika és Mexikó között. Olcsón dolgozunk, mert a romáknak nincs munkahelyük, és igen gyenge anyagi helyzetben vannak. Nem utolsósorban tájékoztatom, hogy a romák jó fémmegmunkáló szakemberek, képesek tehát megvalósítani az ön elképzelését' - részletezi a levél.

Donald Trump január 25-én rendelte el egy fal építését a 3.200 kilométer hosszú mexikói határon. Az Egyesült Államok elnöke közölte: a fal tervezését már elkezdték, kivitelezéséhez hat hónapon belül hozzálátnak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS