2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Székely bált szerveznek szombaton Budapesten

2017. január 31. 09:39, utolsó frissítés: 09:39

Idén is megrendezi a Budapesti Székely Bált a Nemzetstratégiai Kutatóintézet szombaton a Várkert Bazárban. A negyedik alkalommal megtartott eseményre a székelyeket, a tiszteletbeli székelyeket és a székelyeket tisztelőket egyaránt várják.

A szervezők tájékoztatása szerint a korábbi évekhez hasonlóan a bál teljes bevételét - jótékonysági céllal - öt külhoni magyar közösségnek ajánlják fel: az oklándi unitárius közösségnek, a marosvásárhelyi Szent Erzsébet Társulás árváinak, a Mária Rádió Erdély Egyesületnek, a Beregszászi Református Gyülekezet fenntartásában álló Pulzus Rádiónak, valamint Atyha római katolikus templomának.

Három évvel ezelőtt azzal a céllal indították útjára a Budapesti Székely Bált, hogy a rendezvény sikere, jó hangulata erősítse az összetartozás érzését, szilárdítsa a magyar-magyar összefogást, fejlessze Székelyföld és az anyaország kapcsolatát, és segítse a rászoruló nemzettársakat.

A bál programja és a vacsora menüválasztása egyaránt a székely hagyományokra épít. A rendezvény a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Erdélyország az én hazám című produkciójával kezdődik. Ezt követik a köszöntők, majd Tiszteletbeli székely címeket is átadnak. A talpalávalót a vendégeknek Olti Attila és zenekara szolgáltatja. A bál ideje alatt gyermeksarkot üzemeltetnek interaktív játékokkal.

A bál fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke, védnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS