2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magyar turistákat mentettek a hegyimentők Bihar megyében

2017. január 27. 19:48, utolsó frissítés: 19:48

Öt magyar állampolgárságú turista, két kiskorú és három felnőtt tévedt el a Menyháza (Moneasa)- Vaskohsziklás (Ştei) régióban 14 óra 45 perc körül. A Bihar megyei hegyimentők 16 óra 45 perckor találták meg őket - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Claudiu Pop, Bihar megyei prefektus.

Az eltévedt turistákat a Bihar megyei Susd (Şuştiu) településtől 10 kilométerre, az Arad megyei Menyházától 15 kilométerre találták meg.

"Menyháza felől érkeztek és Aranyosláposra (Arieşeni) szerettek volna elérni azonban eltévedtek egy erdei úton. A GPS rossz helyre irányította őket. Elhagyták autójukat és gyalogosan indultak el. Útközben találkoztak egy fakitermelő munkással, aki elmagyarázta, hogy forduljanak vissza, mert nem jó irányba tartanak. A Crişana Sürgősségi Felügyelet felvette a kapcsolatot a munkással és felhívtuk a vaskohsziklási tűzoltóságot. A hegyimentők értek ki hozzájuk leghamarabb és megmentették őket" - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Alin Nemeş, az ISU vezetője. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS