2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Két díjat nyert a magyar csapat a Bocuse d'Or szakácsversenyen

2017. január 25. 20:30, utolsó frissítés: 20:33

A legjobb húsos fogás és a legjobb poszter díját is a magyar csapat nyerte a Bocuse d'Or szakácsversenyen.
A magyar ételsort kedden reggel hozták nyilvánosságra a Magyar Bocuse d'Or Akadémia honlapján. A magyar csapat vegán tálján grillezett zeller volt magyar szarvasgombával, savanyított erdei medvehagymával és tökmaggal, továbbá cékla, gombák, sült fokhagyma és virágok roppanós levélkével. Készítettek sárgacéklát és hagymadzsemet savanyított bodzával, Tokaji furminttal, paprikával és mustármaggal is, valamint körtét petrezselyemolajban konfitálva, petrezselyemszárral. A tálon volt pirított póréhagyma fekete borssal és savanyított citrommal, roppanós gyökér és csicsókapüré, valamint dió és gombazselé, Tokaji ecet gyöngyök és savanyított répák. Mártásuk hozzá petrezselyemkrém volt, továbbá grillezett zellermártás dióval és magyar szarvasgombával.

A húsétel a kötelező bresse-i csirke volt és tenger gyümölcsei. Készítettek grillezett csirkecombot, szárnyat és belsőségeket, homárt fűszerekkel és erdei gombákkal, csirkemellmozaikot ropogós csirkebőrrel, csirkezsírral és roppanós "tölgyfalevélkékkel", folyami rákot paprikával, petrezselyemkrémmel és homárhabbal.

A köretek között szerepelt sárgacékla és hagymadzsem savanyított gyökérzöldségekkel, Kisasszondi sajtmártás és magyar szarvasgomba, továbbá marinált zöldborsó savanyított citrommal, mangalicasonkával és csicsókapürével, illetve céklazselé meggyecettel, sült kacsamájjal és zöldalmával, mustár- és tökmaggal, sóskavirággal.A 30. Bocuse d'Ort az Amerikai Egyesült Államok nyerte. Másodikok a norvégok, harmadikok az izlandiak lettek. (hírszerk., mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS