2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nagyon nagyot esett Miklós Edit, mentőhelikopterrel szállították el

2017. január 15. 13:18, utolsó frissítés: 16:55

Miklós Edit hatalmasat bukott a női alpesi sízők világkupa-sorozatába tartozó lesikló verseny edzésén, ami után mentőhelikopterrel vitték kórházba.

A csíkszeredai születésű magyar sízőnek egy jobb kanyarban szétcsúsztak a lábai, majd nagyot esett, egyik léce ráadásul nem oldott le és a havon csúszva nekisodródott egy kapunak is.A 28 éves Miklós Editet mentőhelikopterrel vitték le az Altenmarkt-Zauchensee-i pálya céljába és láthatóan nagy fájdalmai voltak, a lábát fogta. Később rohamkocsiba tették, majd egy másik helikopterrel a pongaúi kórházba szállították. Egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen sérülést szenvedett.

Frissítés:

Az orvosok MRI-vel megvizsgálták Miklós Edit mindkét térdét, a jobb lábában a térdszalagja elszakadt, de porcleválást is diagnosztizáltak nála. Miklós Editet egy innsbrucki kórházba szállították tovább helikopterrel, ott fogja megoperálni egy térdspecialista, dr. Schenk. Azután derül ki, hogy milyen hosszú lesz a rehabilitációja, de a szezonban már nem versenyzik.

„Edit edzője, Stefan Albplanalp azt mondta, jó, hogy Edit fizikuma ilyen jó, más lányok elájultak volna a bukásban. A szerencse a szerencsétlenségben, hogy januárban történt ez a baleset. Bizakodó vagyok, hogy megerősödve fogja kezdeni Edit a következő szezont" – mondta Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke.
Albplanalp edző szerint jó pozícióban érkezett Miklós Edit az egyenesbe, ahol bukott. A bal léce kicsit messzebb ment tőle, és az éle megakadt a hóban. Az edző úgy véli, ha meredekebb szakaszon bukott volna, akkor a becsapódás kisebb erejű.

(mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS