2019. április 26. péntekErvin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az ökoturizmust szeretnék erősíteni Parajdon

2016. november 03. 17:42, utolsó frissítés: 17:42

Parajdon kijelölték a Siklódi-kőhöz vezető turistautat. A kijelölés a strandtól indul, a Sószoros mellett halad el, és a parajdi wellnessközpontot megkerülve tér rá a Felső-Harom patak mentén található erdei útra. Fehér kör alapon sárga pont jelzés jelöli a közel 7 km-es túraútvonalat.

A Sóvidék–Hegyalja Turisztikai Egyesület közel kilenc éve azon dolgozik, hogy a térség turisztikai látványosságait összefogja, fejlessze és népszerűsítse. "Minden évben egy turisztikai fejlesztést tűztünk ki célul, és próbálunk erre anyagi támogatást keresni. Az idén a természeti erőforrások értékesítésével az ökoturizmust szeretnénk erősíteni tanösvények, túraútvonalak feltérképezésével, kijelölésével, illetve népszerűsítésével" – számolt be Moldován László, a Sóvidék–Hegyalja Turisztikai Egyesület elnöke.

Az év elején az egyesület sikeresen pályázott turistautak létrehozására és fejlesztésére Hargita Megye Tanácsa Turisztikai programok támogatása elnevezésű kiírásán. A projekt fő célja az ökoturizmus támogatása, az úgynevezett bakancsos turizmus, a helyi szabadidős lehetőségek változatossá tétele a holtszezon időszakaiban is, ezáltal elősegítve a Sóvidék turisztikai fejlődését a regionális turizmus fenntarthatósága érdekében.

A Sóvidék nagy turistaforgalma miatt az egyesület tagjai szeptember utolsó hetében kezdték el a munkálatokat. A Siklódi-kő a Sóvidék legfontosabb kilátóihoz tartozik, itt 1025 méteres magasságból szép kilátás nyílik az Erdélyi-medencére, Etéd vidékére és a Sóvidékre.

A projekt segítségével elkészül a Parajd környékének tanösvényeit ábrázoló turisztikai térkép is nyomtatott és elektronikus formában, ami nagyban segíteni fogja a természetbarát turistákat.

A projekt sikeres kivitelezése lehetőséget biztosít a természet kedvelőinek, hogy gyalogosan, a tiszta levegőn élvezhessék a táj adottságait. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS