2018. május 23. szerdaDezső
27°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Álommunkahely: többet fizetnek, ha jól alszol

2016. április 07. 17:44, utolsó frissítés: 21:57

Akár évi 500 dollárral többet fizet alkalmazottainak egy amerikai egészségügyi vállalat, ha azok jól alszanak. Az Aetna ezzel szeretné a dolgozói hatékonyságát növelni. A társaság elnök-vezérigazgatója, Mark Bertolini szerint a cégek számára nagy lehetőségeket rejt, ha sikerül rávenni a dolgozóikat arra, hogy többet aludjanak - mondta el a CNBC-nek adott interjújában.

Állítása szerint az alvás nagyon fontos, mert akkor jobban tudnak az emberek koncentrálni és jobb döntéseket hoznak. Ez pedig végső soron javítja a hatékonyságát, ami több profitot jelent. Szerinte nem lehet felkészült az a dolgozó, aki félig még alszik.

A vállalat által indított program lényege abban áll, hogy aki bizonyíthatóan többet alszik, az több fizetést is kap. Azok a dolgozók, akik bizonyítani tudják, hogy 20 napon keresztül folyamatosan legalább 7 órát aludtak, minden pihentető éjszaka után 25 dollárt kapnak, tehát évente 500 dollárral is többet kereshetnek. Az Aetna több módszerrel is tudja ellenőrizni a dolgozóik állítást, például Fitbit okoskarkötővel. (cnbc.com)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS