2018. június 21. csütörtökAlajos
28°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Matematikusok kiszámolták, hogy ki a Trónok harca legfontosabb karaktere

2016. április 01. 13:00, utolsó frissítés: 13:00

Egy hónap sincs a Trónok harca 6. évadának kezdéséig, így valószínűleg egyre gyakrabban fognak a sorozattal kapcsolatos érdekességek megjelenni. Itt van rögtön egy matematikai elemzés, amelyben azt vizsgálták, hogy ki a legfontosabb szereplője az eseményeknek. Az Entertainment Weekly számol be az amerikai Macalester College tudósainak eredményeiről, amelyen George R.R. Martin - eddig - öt részes regényfolyamának a harmadik részét, a Kardok viharát statisztikailag elemezték.

Andrew J. Beveridge és Jie Shan a karakterek komplex hálóját térképezték fel, többek között megnézték, hogy az egyes karakterek hány másikhoz kapcsolódnak, milyen fontosak azok az személyek, akikhez kapcsolódnak, illetve milyen gyakoriak az interakciók köztük.

Kapcsolati hálóKapcsolati háló


Arra jutottak, hogy a királyvári politikai machinációk középpontjában lévő Tyrion Lannister a legfontosabb szereplő, a regényfolyam igazi főszereplője.

Tyrion LannisterTyrion Lannister


A Network of Thrones címmel közölt tanulmányt itt érhető el, elég komoly számítási képletek vannak benne, egyáltalán nem tűnik tréfának. (ew.com)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS