2019. június 24. hétfőIván
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Böngéssz kastélyokat a Kastély Erdélyben appjén!

2015. december 30. 11:29, utolsó frissítés: 14:55

Kastélyrajongók és érdeklődők naprakész adatokat böngészhetnek az interneten és mobiltelefonjaikon az ünnepek alkalmából, ugyanis a Kastély Erdélyben – stratégiák és fejlesztési modellek projekt spin-offjaként elkészült iOS és Android operációs rendszerekre az a telefonos applikáció, amely révén a közeljövőben már mintegy 300 erdélyi kastélyról és kúriáról böngészhetők információk, fotók, aktualitások - közölte a PONT Csoport.

Elkészült az a 300 kastélyprofil, amelyek alapján a kastélyok és kúriák értékesítésére szolgáló terveket ki lehet dolgozni, amelyek ezen épületek történetét mutatják be, illetve jelenlegi helyzetüket is elemzik. Ezekhez szorosan kötődik az a stratégia, amit a projekt szakértőivel közösen készít el a PONT Csoport és, amelyet január 15-én, a második kastélykonferencián mutatnak be. A projekt új weboldalán már elérhetők a folyamatosan bővülő kastélyprofilok.

A Kastély Erdélyben – stratégiák és fejlesztési modellek projekt második konferenciáját 2016. január 15-én szervezi meg a PONT Csoport a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen (Tordai út, 4.), ahol bemutatásra kerül a készülő kastélystratégia vázlata is annak céljából, hogy további észrevételeket, megjegyzéseket gyűjtsenek a szervezők és szakértők a keretdokumentum véglegesítése céljából.

A Kastély Erdélyben – stratégiák és fejlesztési modellek projektet az izlandi, liechtensteini és norvég alapok támogatja, Románia Kulturális Minisztériumának Projektmenedzsmenti Osztályán keresztül, a Kulturális és Természeti Örökségek Megőrzése és Felélesztése Programon keretében.

Továbbá a PONT Csoport felhívást intéz azokhoz a kastélyszakértőkhöz, akik csatlakozni szeretnének a projekthez. Fontos célkitűzése a Kastély Erdélyben projektnek az, hogy online és naprakész szakértői adatbázis készüljön el, hogy a kastélytulajdonosok, kastélyügyintézők vagy bárki, aki pályázni szeretne vagy kastélyokat szeretne restaurálni, könnyen elérje azokat az erdélyi kastélyszakértőket, akik segíthetik munkáját. Építészeti, jogi, menedzseri, turisztikai, területrendezési, közösség- és vidékfejlesztési vonalon egyaránt szükség van szakértelemre. A szakértők a weboldalon jelentkezhetnek. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS