2019. október 22. keddElőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Karácsonyfa-díszítési versenyre hívják a Kolozs megyei települések lakóit

2015. december 03. 19:18, utolsó frissítés: 19:18

A közösségépítés jegyében indított versenyt az RMDSZ Kolozs megyei Nőszervezete A Legpompásabb Karácsonyfa címmel. A verseny célja arra biztatni a Kolozs megyei települések lakóit, hogy közösen állítsanak és díszítsenek fel egy karácsonyfát a településük valamely közterén (például a parkban vagy a kultúrotthonban).

A versenyre öt tagú kezdeményező csoportok nevezhetnek, és Facebook-szavazással dől majd el, hogy melyik lesz a győztese. A legtöbb szavazatot begyűjtő csoport jutalma egy brüsszeli út lesz Winkler Gyula Európai parlamenti képviselő jóvoltából. További jutalomban részesül az a település, amely a karácsonyfa felállítása érdekében a legtöbb embert vonja be az akcióba, akár gyerek-műsorral, betlehemezéssel. Az ő jutalmuk a Dennver Comimpex Kft által felajánlott 1000 lejes vásárlási utalvány, amely a település érdekében felhasználható építkezési anyagokra váltható be. Ez a díj felhasználható bármely olyan építkezés vagy javítás kivitelezésére, ami a közösség érdekét szolgálja, például az iskola, a park vagy a játszótér felújítására.

Fekete Emőke, az RMDSZ Kolozs megyei Nőszervezetének elnöke az akcióval kapcsolatban elmondta: „Célunk megmozgatni a közösségeket, hogy a karácsony ünnepe ne csak a szűk család, hanem egy kicsit tágabban a közösség ünnepe is legyen, hogy teret biztosítsunk a közös készülődésre, ráhangolódásra, hogy közös élmény legyen a település karácsonyfájának felállítása. Reméljük, hogy minél több csapat fog benevezni a versenyre.”

A versenybe az RMDSZ Kolozs megyei Nőszervezetének Facebook-oldalán található jelentkezési űrlap kitöltésével, illetve a kolozs.nok@rmdsz.ro email-címre küldött üzenet formájában vagy a Kolozs megyei RMDSZ címére (Kolozsvár, Magyar/21 Decembrie 1989 utca 47/7. szám) küldött levélben lehet jelentkezni 2015. december 1 – 24. között. A csapatokat és munkáikat a Nőszervezet Facebook-oldalán mutatják be, itt lehet majd szavazni a legpompásabb karácsonyfára is 2016. január 20-ig. Az eredményt 2016. január 21-én tesszük közzé. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS