2018. december 16. vasárnapEtelka, Aletta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Marosvásárhelyen van a világ legdizájnosabb luxushotelje

2015. október 31. 09:56, utolsó frissítés: 11:36

A marosvásárhelyi Hotel Privo a világ legjobb luxus dizájnú szállodája (Best Luxury Design Hotel) - legalábbis neki ítélték a díjat az idei hongkongi World Luxury Hotel Awardson.

A Hotel Privo 2014 júniusában nyílt meg Marosvásárhelyen a Dózsa György utcában, az 1910-ben szecessziós stílusban épült Csonka-villa mintegy kiegészítéseként. A negyvenszobás modern épületet úgy tervezték, hogy minden szobájából rálátás nyíljon a Csiszár Lajos műépítész által megálmodott hatszobás szecessziós villára. A befektetés értéke 7 millió euró. Az Alina Plopeanu tulajdonában lévő létesítményt a kolozsvári DE3 Architects tervezte.

Fotók: romania-insider.comFotók: romania-insider.com


A vendégek egyébként nem csak a komplexum modern részén foglalhatnak szobát, hanem a felújított és korabeli bútorokkal berendezett villában is.

Az eredetileg családi háznak épült villa Csonka Géza egykori marosvásárhelyi fotográfusról kapta a nevét.
A World Luxury Hotel Awardson több mint 40 kategóriában osztanak díjakat, kezdve a legjobb repülőtéri luxushotelektől egészen a legjobb szállodahonlapokig. Az Eger közelében található Oxigen Hotel például a legjobb erdei luxushotel kategóriában nyert.(romania-insider.com/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS