2018. október 23. keddGyöngyi
12°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tizedik évadát kezdi az M Studio

2015. szeptember 10. 09:40, utolsó frissítés: 09:40

Fennállásának 10. évfordulóját ünnepli a sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház. A 2015/2016-os évadban a tervezett három új bemutató mellett folytatódnak a fesztiválszereplések és vendégjátékok, évfordulójuk megünneplésére pedig egy mozgásszínházi fesztivált is terveznek Sepsiszentgyörgyön - olvasható a színház közleményében.

A sepsiszentgyörgyi mozgásszínházi társulat négy fesztiválszerepléssel indítja az évadot: szeptember 20-án a Brassói Magyar Napok keretén belül mutatják be a Kampf c. előadást, 26-án Gyergyószentmiklóson, a Nemzetiségi Színházak Kollokviumán játsszák a Személyazonosság c. produkciót, október 1-jén a szebeni Fiatal Színházi Fesztiválon (Festivalul Tânăr Sibiu) mutatják be a Kampfot, október 4-én pedig Macedóniába, a szkopjei Panphys 2015 – Nemzetközi Pantomim és Fizikai Színházi Fesztiválra kaptak meghívást a Kecsevecse című előadással.

Az új évadban három bemutatót terveznek. Az első az M Studio és a Tamási Áron Színház közös produkciójaként valósul meg: a Nagy Botond rendezésében készülő Julie kisasszony Tarkovszkij jelenetekkel c. előadást novemberben mutatják be.

“Rendkívül fontosnak tartom az előadás létrejöttét, ugyanis ez lesz az első közös produkciója a két társulatnak, ami fontos előrelépést jelent és egy inspiráló közös munkának nézünk elébe” – idézi a közlemény Márton Imola művészeti vezetőt.

Második bemutatójukat Horațiu Mihaiu rendezi Mălina Andrei koreográfussal együttműködve, A tenger címet viselő produkció Ketil Bjornstad norvég zeneszerző, író The Sea című zeneművének erőteljesen vizualitásra épülő mozgásszínházi adaptációja lesz. A harmadik produkció rendezője Andrea Gavriliu, aki Igor Sztravinszkij Tavaszi áldozatát fogalmazza újra a kortárs tánc nyelvén. Terveik szerint A tengert jövő februárban, a Tavaszi áldozatot pedig márciusban mutatják be.

Az M Studio fennállásának 10 éves évfordulóját egy mozgásszínházi fesztivállal ünnepli meg a társulat, amelyre november végén kerül sor Sepsiszentgyörgyön. A programban a kortárs mozgásszínház kiemelkedő vendégelőadásai és az M Studio legsikeresebb produkciói kapnak helyet, de plakát- és fotókiállítással, közönségtalálkozókkal is várják majd a nézőket.

Szeptember közepétől megújul az M Studio honlapja, egy dinamikusabb és esztétikusabb felületen lehet majd követni a társulat életét a www.m-studio.ro weboldalon. Évadnyitó előadásukat Sepsiszentgyörgyön szeptember 29-én játsszák, a Személyazonosság c. produkciót lehet megtekinteni 19 órától a Háromszék Táncstúdióban (Új Stúdióban) - írják a közleményben. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS