2020. január 22. szerdaVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hány évesen érdemes házasodni, hogy ne legyen válás a vége?

2015. július 20. 14:49, utolsó frissítés: 14:54

Az eddigi felfogás és kutatások szerint azt gondolhattuk, hogy minél többet várnak az emberek a házasságkötésig, annál kisebb az esélye annak, hogy a házasság válással végződik. Ezt azzal magyarázták, hogy idővel az ember érettebbé válik, emellett a tanulmányok elvégzése, a karrier kiteljesítése után könnyebben vállalunk érzelmi elkötelezettséget. Egy utahi elemzés szerint azonban ez nincs éppen így - írja a Slate.com

Nicholas Wolfinger szociológus az amerikai hivatalos adatokat elemezve arra a következtetésre jutott, hogy a válás kockázata a húszas éveik végén vagy harmincas éveik elején a legalacsonyabb, annál korábban vagy később ismét megnő. A 32 "bűvös életkornak" tűnik, a statisztikából az derült ki, hogy ennél korábban és később is egyre csak növekszik a válás esélye.

Wolfinger ugyanakkor nem biztos abban, hogy mi okozta ezt a változást, pusztán annyit állapított meg, hogy a faj, az iskolázottság, a vallás, a szexuális szokások, a családi háttér vagy a település mérete egyáltalán nem volt hatással erre a jelenségre. (slate.com)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS