2018. április 22. vasárnapCsilla, Noémi
25°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lezajlott hétvégén az első torockói SpiritFest

2015. május 05. 14:17, utolsó frissítés: 14:17

Több mint ezer ember látogatott el az első alkalommal megrendezett torockói SpiritFestre, amely az aktív sportok, a természetközeli élmények és a kikapcsolódás helyszíne volt május 1–3. között.

Sátorozók, turisták és látogatók százai lepték el Torockót, ahol pénteken már elkezdődtek a különböző versenyekre való feliratkozások, szervezett túra keretében indult csapat a Székelykőre, ahol a hegymászók tábora több száz résztvevőt fogadott be, a település határában pedig a kerékpáros sportok kedvelői vertek sátrat. A fesztivál ideje alatt számos siklóernyőző lepte el az eget, a Muresfly Sportklubnak köszönhetően a merészebbeknek lehetőségük volt képzett pilótával is kipróbálni ezt a sportot.A szombati nap a versenyeké volt, a hegymászók a Rimetea Climbing Open elnevezésű partneresemény vetélkedőin vehettek részt, a kerékpárosok az ország egyik legnagyobb pump track biciklipályáján mutathatták be tudásukat, emellett pingpong-versenyt is szerveztek.

A sporteseményeken túl lehetőség adódott szervezett csoportokban falutúrán részt venni, ennek keretében a helyi látnivalókat mutatták be az érdeklődőknek, a ma is működő vízimalmot, a néprajzi múzeumot, az erődtemplomot és az UNESCO világörökségi jegyzék által is nyilvántartott épített örökséget.A fesztivál ideje alatt kézműves műhelyek működtek, volt arcfestés, a szervező Torockói Aktív Turizmus Egyesület (TAT) székhelyén pedig lehetőség volt biciklibérlésre, amelyet számos érdeklődő vett igénybe. Látogatható volt a fotókiállítás is, amelyen a SpiritFest fotóverseny legsikerültebb képeit mutatta be a közönségnek.

Az este a koncerteké és a DJ-partiké volt, a település központjában felállított színpadon csapott a húrok közé a S.I.T.A., a Sky Swallows Challenger és az Implant Pentru Refuz, a kultúrotthonban pedig összesen nyolc lemezlovas biztosította a hangulatot.

A szervezők értékelése szerint az első alkalommal megrendezett fesztivál a nem mindig kitartó jó időjáráshoz képest túlteljesítette önmagát, a résztvevők számából ítélve úgy érzik, érdemes lesz hagyományt teremteni minden év május elsején. A Torockói Aktív Turizmus Egyesület székhelyén (Torockó, 274. szám) egész évben szabadidős tevékenységeket szerveznek, különböző sportfelszereléseket lehet kibérelni, és a túrázók is igénybe vehetik az idegenvezetők szolgálatait.Az esemény szervezője a Torockói Aktív Turizmus Egyesület (TAT), amely Torockó térségének turisztikai, gazdasági potenciálját szeretné elősegíteni olyan projektek, programok levezetésével, amelyek a szórakoztatáson túlmenően hasznos és építő jellegű események mind a térség lakói, mind az odalátogatók számára. Az esemény az Európai Szociális Alap támogatásával a Humánerőforrás-fejlesztési Ágazati Operatív Program 2007-2013 keretében, és a Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért kolozsvári fiókjának segítségével jött létre. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS