2018. április 22. vasárnapCsilla, Noémi
19°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Önkénteseket keres a Yuppi! Tábor

2015. február 16. 15:28, utolsó frissítés: 15:36

Önkéntesek jelentkezését várja a Yuppi! Tábor a nyári három rendezvényére. A Yuppi egy élményterápiás tábor daganatos és cukorbeteg gyerekek számára. A tábor alatt a gyerekek olyan programokon vesznek részt, amelyek során felfedezhetik a bennük rejlő erőt, kitartást. A tevékenységek közben észrevétlenül átléphetik saját határaikat. Ebben segíthetnek nekik az önkéntesek, aki a táborban csak manóknak neveznek.

Mi a manó, avagy kik jelentkezhetnek?

20 évet betöltött önkéntesek jelentkezését várjuk a következő szerepkörökre:

- DokiManónak orvosok, asszisztensek és dietetikus jelentkezését várják, akik kipróbálnák az egészségügyet fehér köpeny nélkül is.

- a HáziManók a mindennapok apró-cseprő dolgokat irányítják, egész nap a gyerekekkel vannak, lelkesítik őket.

- a MenőManók olyan programokat tartanak, mint fotózás, íjászat, lovaglás, zene, színjátszás, kézműves foglalkozás, evezés/horgászat, magaskötélpálya/falmászás. Tábori beszerzőként a programok működéséhez szükséges anyagok beszerzésében segíthet.

Mikor? Hol?

Az idén három táborban lehet önkéntes munkát vállalni:

- június 25-július 5.:diabétesz kamasz turnus (13-17 évesek)
- július 23- augusztus 2.:diabétesz kölyök turnus (7-12 évesek)
- augusztus 20-30.: onkológiás kamasz turnus (13-17 évesek)

A táborokat a mezősályi Andrei Provita Campingben tartják.

A táborban magyar és román anyanyelvű gyerekek is vannak, ezért az önkéntesek esetében előnyt jelent a román nyelvtudás, de nem kizáró jellegű követelmény!

A Yuppi szervező az önkénteseknek VígEnd néven összerázó hétvégét szerveznek május 8-10. között Mezősályin. Az alkalom az ismerkedésre, de egyben kötelező is azoknak, akik szeretnének részt venni valamelyik táborban.

Önkéntesnek március 8-ig lehet jelentkezni a Yuppi Tábor honlapján. A határidő lejártával mindenkit személyesen értesítenek a fejleményekről.

A táborról bővebben a honlapján és a Facebook-oldalán lehet tájékozódni. Beszámolókat a táborokról a Transindexen itt és itt olvashattok. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS