2018. május 23. szerdaDezső
27°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Day 15: lótuszvirágokkal színesíti a SHARE Föderáció Kolozsvárt

2015. február 16. 10:53, utolsó frissítés: 11:00

A januári idézeteket a buszokra akció után februárban is látványos meglepetéssel készült a Day 15 keretében a SHARE Föderáció. A No Hate Speech téma apropóján origami lótuszokból készítettek három kültéri alkotást Kolozsváron.
Az Eötvös (Constanta), a Fogoly (Potaissa) utcákban és a Karolina téren (Piata Muzeului) található falakon láthatóak az alkotások: a szivárványt beszélő fej, egy szív, illetve egy színes medve. A szervezet közleménye szerint az origami virágokból kirakott képek kreatív módon igyekeznek a nemzetközi No Hate Speech mozgalom üzenetét közvetíteni a közszférában.Fotók: a Day 15 Facebook-oldal Fotók: a Day 15 Facebook-oldal


Az alkotások teljes egészében origami lótuszokból készültek, a nagyból 15 ezer munka elkészítésében több helyi közösség is részt vett a SHARE Föderáció önkéntesei mellett: a Confucius Intézet, az Ana Aslan Technikai Kollégium, a Karácsonyi Unokák, a Ion Agârbiceanu Általános Iskola, a Speciális Iskola, a Báthory István Elméleti Líceum, az Alexandru Broza Technikai Líceum, a Technikai-Energetikai Kollégium, a Hallássérültek Középiskolája, a Youthbank Románia, a Ioan Bob Gimnázium, a Románia Cserkészei, a Nicolae Bălcescu Elméleti Líceum, a Református Kollégium, az Inkubátor 107 Kolozsvár, a Samus Speciális Technológiai Líceum, és az Inkluzív Oktatás Iskolaközpont.

A közlemény szerint a lótuszvirág a nyelvhasználat tisztaságát jelképezni. Ez a szimbólum fejezi ki a legvilágosabban a No Hate Speech misszió üzenetét. Romániában elsőként a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa a mozgalom hivatalos partnere.

A Day 15 keretében minden hónap 15-én valamilyen különleges meglepetéssel készülnek a kolozsváriaknak. Januárban a Román Kultúra Napja apropójában többnyelvű idézetek kerültek a közszállítási vállalat járműveinek az ablakaiba. A kolozsvári magyar közösségben az okozott is egy kisebb felhördülést az akció kapcsán, hogy magyar szerzőktől nem kerültek idézetek a buszok ablakaiba. Ezt később azonban pótolták. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS