2020. április 7. keddHerman
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elektromos autót fejleszt az Apple?

2015. február 14. 14:11, utolsó frissítés: 14:11

Az Apple több száz fős mérnöki gárdával dolgozik elektromos autó kifejlesztésén egy titkos kaliforniai helyszínen - számolt be az appleinsider.com hírportál a Wall Street Journal értesülésére hivatkozva.

A Wall Street Journal hírportálja az ügyben járatos, de magukat megnevezni nem kívánó forrásokat idézve arról számolt be péntek este, hogy Tim Cook, az Apple vezérigazgatója egy évvel ezelőtt indította útjára "Titan" kódnév alatt az elektromos autó fejlesztési projektet.

A projketet Steve Zadesky irányítja, aki részt vett az iPod és az iPhone fejlesztésében és a Ford autógyárnál is dolgozott. A szakemberek toborzásában az értesülések szerint személyesen Jony Ive, az Apple vezető formatervezője is részt vesz.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója a múltkoriban maga is elismerte, hogy az Apple "nagy erőfeszítéseket tesz mérnökei elcsábítására" 250 ezer dolláros bónuszt és 60 százalékos fizetésemelést kínálva nekik.

A Financial Times korábban egy autóipari szakembereket alkalmazó "szigorúan titkos" tervezőintézet létezéséről lebbentette le a fátylat. A lap szerint ennél az intézetnél dolgozik például a Mercedes-Benz kutató-fejlesztő részlegének egykori vezetője Johann Jungwirth is, aki tavaly mint "Mac rendszerfejlesztő" csatlakozott az Apple-hez.

Egy ideig többen arra tippeltek, hogy az Apple csak a saját fejlesztésű autós alkalmazását, a CarPlayt fejleszti tovább és ezért ügyködik újabban autós körökben, de erősödik a gyanú, hogy nem erről van szó, hanem arról, hogy a Google-höz hasonlóan saját okosautót fejleszt. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS