2019. február 21. csütörtökEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bob Marleyról nevezték el az első marihuána-világmárkát

2014. november 19. 12:37, utolsó frissítés: 12:37

Halála után is tovább küzdhet Bob Marley a marihuána fogyasztásának elfogadtatásáért: az ő nevét viseli az első marihuána-világmárka, a Marley Natural.

A Marley Naturalt a marihuána lépésről lépésre történő legalizálásával több amerikai államban is prémiumkategóriás kannabiszként árusítanák majd – közölte kedden a 33 éve elhunyt zenész családja.

A kábítószermárkát a Privateer nevű céggel közösen Washington államban fejlesztették ki, 2015 végére az egyesült államokbeli, később pedig lehetőség szerint nemzetközi piacon is értékesítik. A Marley Natural a tervek szerint levelek, olaj és koncentrátum formájában is elérhető lesz.

A cég Facebook-oldalának cover fotójaA cég Facebook-oldalának cover fotója


Marley maga is marihuánafogyasztó volt. A zenész rasztafári hite fő alkotórészének a drogfogyasztást tekintette, a kannabisz számára szentség volt, amelynek legalizálásáért egész életében küzdött. Bob Marley 1981. május 11-én, 36 éves korában hunyt el, rákban.

"Bob Marley már ötven évvel ezelőtt is harcolt a legalizálásért. Mi most abban segítünk neki, hogy teljesüljön a célja" – mondta Brendan Kennedy, a Privateer üzletvezetője az NBC tévécsatornának. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS