2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bélyegre került Avicii Svédországban

2014. november 07. 08:43, utolsó frissítés: 09:08

Svéd popsztárok arcképei kerülnek a svéd posta új bélyegeire. A kilencmillió lakosú Svédország a világ harmadik legnagyobb popzeneexportőre.

"Kiválasztottunk öt előadót, akik egyrészt mind a popzene fejlődését képviselik, másrészt a svéd popzene egy-egy oldalát is megjelenítik" - nyilatkozta Jan Gradvall újságíró, a svéd bélyegjavaslati bizottság tagja.

A kiválasztott zenészek között van Max Martin, a First Aid Kit együttes, Robyn, Avicii és Seinabo Sey.A svéd popexport története az Abba-együttessel kezdődött, akik először bizonyították be, hogy svéd művészek világhírre is szert tehetnek. Az együttest olyan előadók követték, mint a Roxette, a Europe és a The Cardigans - jegyzi meg a postnord.com sajtóközleménye.

A mai svéd popzene sikere azonban elsősorban azoknak a producereknek és dalszövegíróknak a munkájára épült, akik a 90-es években Denniz Pop producer és a stockholmi Cheiron zenei stúdió körül tömörültek.

"Döbbenetes érzés bélyegen lenni, és egyben elég szürreális is. Nem olyan dolog, amit az ember vár, hogy megtörténjen!" - nyilatkozták a First Aid Kid tagjai, Klara és Johanna Söderberg.A bélyegek január 15-től lesznek megvásárolhatóak a skandináv országban. (mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS