2019. október 22. keddElőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gyerekprogramokkal is készülnek a Partiumi Magyar Napokra

2014. augusztus 07. 11:36, utolsó frissítés: 11:36

Számtalan koncert, színházi előadás és változatos programok: ez a 13. Partiumi Magyar Napok. A szervezők ugyanakkor nem feledkeznek el a legkisebbekről sem, hogy míg a szülők koncerten buliznak vagy éppen Laci bácsi mesteri bográcsából falatoznak, addig a gyerekek se maradjanak program nélkül.

Augusztus 18-án, hétfőn a Tűzoltótorony tövében felállított színpad elé várják a kicsiket (és nemcsak), ahol 18 órai kezdettel a Budapesti Utcaszínház előadásában az Óz, a nagy varázsló című előadást tekinthetik meg, majd 21.30-tól A lónak vélt menyasszony című darab kerül bemutatásra, ugyancsak a Budapesti Utcaszínház előadásában.

Augusztus 23-tól, szombattól pedig egész napos programok várják a kicsiket a Kossuth kertben, ahol a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés és a Borókagyökér egyesület szervez gyermekfoglalkozásokat a külön e célra kialakításra kerülő Gyermekutcában. De lesz még forgószínpad interaktív foglalkozásokkal - Meseország cserkész módra! címmel, a kisszínpad környékén pedig 11 órai kezdettől vásári attrakciók várják a kicsiket: gólyalábas műsor, bohócok, gyerektoborozó, beharangozó a Kossuth Kert egész területén. Ugyancsak 11 órától veszi kezdetét a Mátyás kerestetik! című vásári komédia a Brighella Bábszínház előadásában. 11.40 perces kezdettel Belloni bűvész kápráztatja el a kicsiket, majd 12.40 perctől gyerekkoncerten bulizhatnak a lurkók, majd 13.40 perctől Gyerek ki mit tud?-on mutathatják be tehetségüket, a produkciókat pedig zsűri értékeli és díjazza.

A gyerekprogramok sokasága vasárnap is folytatódik a Kossuth kertben, ahol a 10-es Iskola mazsorett csoportjának előadásával indul a program 11 órától. Ezt 11.30 perctől Óriáscirkusz, a Vagabanda (HU) bábszínház óriásgólyalábas vásári komédiája követi, majd 12.30-tól Cserey Csaba (Csabcsi) gyerekkoncertjétől lesz hangos a Kossuth kert. A kora délutáni órákban hétpróbázhatnak a vetélkedő kedvü gyerkőcök, 15 órától pedig a Szent György Lovagrend katonai hagyományőrző tagozatának harci bemutatóját tekinthetik meg, a Szatmárnémeti Véndiákszövetség szervezésében.

Mindazok, akik már kinőttek a gólyalábas produkciókból, de még nincs kedvük egy politikai előadáshoz, azokról a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács és a Magyar Ifjúsági kezdeményezés gondoskodik számtalan „lájkolható” programmal. Augusztus 23.-án, szombaton a Kossuth kertben célbalövős Paint Ballt és sakkverseny szerveznek, majd 15 órától „Önkéntesség itthon és Európában” címet viselő előadáson vehetnek részt, ahol külföldi önkéntesekkel beszélgethetnek. Mindez a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület szervezésében. 17 órától egy hasonló jellegű beszélgetésbe kapcsolódhatnak be, ahol “Sikeres fiatalok Szatmárban” címszó alatt sikeres fiatalok és az RMDSZ ifjúsági EU-képviselőjelöltje mesél a résztvevőknek, a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács szervezésében.

A közéleti, illetve nyugisabb, családi témák iránt érdeklődők a Szatmár.ro, illetve a Szatmári Friss újság sátrainál vehetnek részt beszélgetéseken.

Augusztus 24-én, vasárnap 10 órától biciklis felvonuláson vehetnek részt a fiatalok, ahol kipróbálhatják, milyen is szoknyában és tűsarkúban tekerni, de az “Erasmus+ - lehetőség, nem csak fiataloknak” című előadáson is beszélgethetnek az Európai Önkéntes Szolgálat külföldi önkénteseivel a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület szervezésében.

A 13. Partiumi Magyar napok nem jöhetne létre nélkülük:

Arany fokozatú támogatók:

Autonet-A24, Tarr Beton, Kreativ, Barta Ati, No Pardon Pub, Mindig Friss

Ezüst fokozatú támogatók:

Rosendahl, Farmacenter, CBA, Arnisol, Nord Star, Hotel Astoria, Pizzerie & Motel Al Capone, Ratioterm, Aquastar, Salvator, Edmeea Trans, Mark Manufaktur, Panatek, Hanna Konyhatechnika, Promocraft, Gerbog. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS