2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rúgj együtt Puskással: augusztusig látogatható a ritka sportfotó-kiállítás Budapesten

2014. június 24. 16:00, utolsó frissítés: 16:05

Több hónapos előkészítés után, június 12-től augusztusig fogadja a látogatókat A labdarúgás művészete című kiállítás a budapesti Millenáris Teátrumban. A multimédiás kiállításon az ötvenes évek legendás labdarúgóinak zseniális mozdulatai Puskástól Kocsisig, Hidegkutitól Bozsikig korábban elképzelhetetlen minőségben csodálhatók meg.

A kiállítás anyaga másfél focipályányi hosszúságú falon tekinthető meg, amelyen összesen közel ötven négyzetméternyi fotófelületet nézhetnek meg a látogatók. A korabeli fázisfotók életre is kelnek, a képsorokból full HD minőségű videók, szuperlassított kisfilmek készültek.A korábban így sehol be nem mutatott képek az ötvenes évek ismert sportfotográfusa, Kozák Lajos hagyatékából kerültek elő.

A kiállítás nem csak az Aranycsapattal, hanem az 1956-ig tartó magyar futballsikerekkel foglalkozik, az 1910-es évektől mutatja be a legendás időszakot, és szakmai szempontok szerint is végigveszi a sikeresség okait. helyszínt. Mindenkit vár a „Rúgj együtt Puskással” digitális stúdió is, ahol a lövést rögtön a Facebookra is feltölthetik a játékosok.

A kiállítás minden nap, 10 és 21 óra között látogatható.(közlemény/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS