2019. január 22. keddVince, Artúr
-1°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ismét Erdélybe látogatott Károly herceg

2014. május 28. 07:56, utolsó frissítés: 07:56

Ismét erdélyi magánlátogatásra érkezett Károly herceg - közölte a Mediafax hírügynökség.

A brit trónörökös magánrepülője kedden a kora délutáni órákban szállt le a marosvásárhelyi repülőtéren. Károly herceg előbb a Brassó megyei Szászfehéregyházára utazott, ahol szemügyre vette a tulajdonában levő falusi házat, majd estére Miklósvárra érkezett, ahol Kálnoky Tibor gróf rezidenciáján éjszakázik.

A Mediafax tudni véli, hogy a herceg szerdán Zalánpatakra megy, ahol egy több falusi házból álló épületegyüttessel rendelkezik. Károly herceg székelyföldi birtokán erdélyi fekete kopasznyakú tyúkokat és mangalicákat nevelnek.

A herceg visszajáró vendégnek számít Romániában. Legutóbb tavaly júniusban járt Erdélyben, majd pár napos zalánpataki pihenő után Bukarestben találkozott Victor Ponta miniszterelnökkel és Traian Basescu államfővel. A herceg többször is lelkesen nyilatkozott az ember és a környezet sajátos erdélyi viszonyáról, amelyet szerinte Európa más tájain már alig lehet megtalálni.

A brit királyi család erdélyi magyar gyökerekkel is rendelkezik: II. Erzsébet királynő ükanyja, Rhédey Klaudia Erdőszentgyörgyön született 1812-ben, és az ottani Rhédey-kastélyban nevelkedett. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS