2019. január 22. keddVince, Artúr
-5°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Családi majális Kolozsváron gyerekprogramokkal, Tokos zenekarral

2014. április 29. 14:15, utolsó frissítés: 14:17

"A május harmadikán, a kolozsvári Törökvágáson szervezett Családi Majálison a gyerekprogramok egy egész sátort kapnak majd. Lesz arcfestés, társasjátékok, de lesznek bohócok is. Igyekeztünk minél színesebbé tenni a rendezvényt és lehetőséget biztosítani a szülők bevonására. Ami ebben újdonságnak számít, az az, hogy idén az apaklub bevonása is fontos szerepet kap. Mindehhez hozzá szeretném tenni, hogy ez egy ingyenes rendezvény. Egy tartalmas, színes lehetőség azoknak, akik ki szeretnének szabadulni a betondzsungelből" - mondta el kedden Kolozsváron Antal Géza, a Családi Majális főszervezője a Geréd Imre kolozsvári önkormányzati képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatóján, amelyen ismertették a Családi Majális részletes programját.

Antal Géza, a Családi Majális főszervezője és Geréd Imre kolozsvári önkormányzati tanácsosAntal Géza, a Családi Majális főszervezője és Geréd Imre kolozsvári önkormányzati tanácsos


Geréd Imre elmondta, hogy ez a rendezvény nem újdonság, hiszen ez lesz a harmadik év, amikor megszervezik, keretet adva a majálisozás hagyományának. 2012-ben ökörsütéssel egybekötött szabadtéri programot szerveztek a kolozsváriaknak. Tavaly ezen a rendezvényen már nem csak kolozsváriak, hanem a megye több településének a képviselői is részt vettek a különböző versenyeken és programokon. Idén a kolozsvári önkormányzat támogatásával sikerült még nagyobbra bővíteni a rendezvényt.

Antal elmondta, hogy idén változtattak a koncepción, és a középpontba a család, valamint a tartalmasan együtt töltött idő került.

Az esemény plakátja.Az esemény plakátja.


A KIFOR elnöke elmagyarázta, hogy a szombati programoknak három fő pillére lesz. A sportokért a Dribli Erdélyi Gyerekfoci Klub és a Kolozsvár Teker társaság felelnek. Bemutatókat, vetélkedőket, csapatversenyeket szerveznek, amelyek között helyet kapnak az apa-fia vetélkedők, de feltett szándékuk, hogy a lányokat és anyukákat is bevonják a tevékenységekbe.

A kulturális programok keretében bábelőadás, néptánc és koncertek kapnak helyet. A Tokos zenekar a „Fölszállott a páva” tehetségkutató versenyben elnyert első helyezése óta először lép fel itthon. Az este további részében a hangulatfelelős Deák Albi és bandája.

Az Életfa Családsegítő Egyesület a gyerekeket várja színes programajánlattal, kézműves tevékenységekkel, társasjátékokkal, sárkánykészítéssel. A rendezvény helyszíne a Törökvágás, a Népművészeti múzeum melletti tér. A részvétel mindenki számára ingyenes. A helyszínen lehetőség van étel és ital vásárlására, de szabadtéri rendezvényről lévén szó, piknikezésre is sor kerülhet.

A rendezvény részletes programja itt érhető el.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS