2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Polanski szakított a Zongoristával

2003. április 08. 10:51, utolsó frissítés: 10:51

Roman Polanski holokauszt filmje előtt a nagyközönségnek fogalma sem volt arról, hogy kicsoda Adrien Brody. A 30 éves, magyar származású színész a lengyel zongorista megformálásáért elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat. Egycsapásra sztár lett, és ezt egyértelműen az ugyancsak akadémiai díjjal jutalmazott rendezőnek köszönheti.

Ennek ellenére Adrien Brody elmulasztotta megköszönni a lehetőséget és a bizalmat Roman Polanski-nak. A színész hosszú és érzelmes beszédet tartott az Oscar-gálán, és még arra is futotta az energiájából, hogy a színpadon megcsókolja a díjat átadó Halle Berry színésznőt. A feledékenysége nyilvánvalóan betudható annak, hogy Adrien Brody nagyon izgatott volt. A riválisai mind zseniális színészek voltak, mégis ő vihette haza a szobrot.

A Zongorista korrigálhatta volna a feledékenységét, ha például több más sztárhoz hasonlóan ő is megjelentet egy egyoldalas hirdetést valamelyik magazinban, amelyben Polanski munkáját és segítségét méltatja. Így üzent Michael Douglas a feleségének, Catherine Zeta-Jones-nak, illetve hirdetésben gratulált Russell Crowe is Nicole Kidman-nek.

Adrien Brody azonban ezt is elmulasztotta, és ezt a jelek szerint Roman Polanski nem tudja megbocsátani. A világhírű rendező állítólag nagyon megharagudott a színészre, és azt mondta:" Adrien Brody egy punk. Ezek után hallani sem akarok róla, és soha többé nem akarok vele dolgozni". (uno.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS