2018. május 23. szerdaDezső
17°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az intelligens emberek nem hallgatnak Beyoncét és Justin Timberlake-et

2014. február 01. 13:50, utolsó frissítés: 14:57

Az intelligens emberek nem hallgatnak olyan most divatos zenészeket, mint Beyonce, Jay-Z, Lil Wayne, Justin Timberlake és Akon - legalábbis ez tűnik ki egy közelmúltban készített felmérésből, amelyben egy fiatal számítógép-rajongó (hacker), Virgil Griffith végzett több ezer fiatal iskolai eredményeinek és a Facebookon közzétett/hallgatott zenéinek az összevetésével.

A lepoint.fr cikke szerint a Scholastic Assessment Test (az egyik legfontosabb vizsga az Egyesült Államokban) vizsgán legkevesebb pontot szerzők leggyakrabban az előbb említett énekesekért, zenészekért rajonganak. A felmérésben összesen 133 művészt vagy együttest rangsoroltak.

A legjobb tanulmányi eredményeket elérő diákok a következő zenészeket kedvelik: Beethoven, Sufjan Stevens, Bob Dylan, Radiohead és U2. Az átlagos eredményt elérők leginkább Frank Sinatrát, Bob Marley-t és Elton Johnt szeretik.

A srác által készített lista nem bizonyítja egyértelműen, hogy ok-okozati összefüggés van az intelligencia és a zenei preferenciák között - és ezt a Kaliforniai Műszaki Egyetemen tanuló fiatal is elismeri. Állítása szerint főként azért, mert a SAT-teszt kevésbé a diákok intelligenciáját, mint inkább a logikus gondolkodását és a memóriáját értékeli.

Hasonló felmérést könyvekre is végzett a fiú, eszerint a teszten gyengébben teljesítők inkább a Bibliát vagy a Fahrenheit 451-et olvassák, míg a jobban teljesítők a Száz év magányt vagy a Lolitát. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS