2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Április elseje legjobb tréfái

2003. április 02. 12:37, utolsó frissítés: 12:57

A szimplahéjú tojást betiltó Európai Bizottság, a Tokiói-öbölben felfedezett hatalmas olajkészlet, a többnejűség engedélyezése Európában: az iraki háború sem tudta elvenni a kedvét a világ számos lapjának és szervezetének attól, hogy április 1-jei tréfákat ötöljön ki. Az AFP szerint - amely összegyűjtötte ezeket a tréfákat - a pálmát talán az Európai Bizottság viszi el, amely közleményben bejelentette, hogy javaslatot tett a szimplahéjú tojás betiltására. "A kereskedelemben kapható tojások között nagyon sok a törött, ezért a hosszú elkészítési időt igénylő tojásételeknek, vagyis a főtt tojásnak szánt tojásoknak ezután duplahéjúaknak kell lenniük, míg a rövid elkészítési idejű tojásételekhez, mint a lágy- és a tükörtojás, vagy a rántotta, elég a szimplahéjú" - olvasható az általában csak komoly dolgokról író brüsszeli bizottság keddi közleményében.

Japánban a Tokio Simbun című lap volt tréfás kedvében: bejelentette, hogy a Tokiói-öbölben véletlenül rábukkantak 110 milliárd hordónyi kőolajkészletre, amely az iraki olajkészlettel azonos mennyiség. Dániában egy olyan "új, április 1-jén hatályba lépő európai irányelvről beszélnek, amelyben engedélyezik a muzulmán hitű európai állampolgároknak a többnejűséget", a dániai Iszlám Tanács pedig beszámolt arról, hogy a tanácsot "elárasztották az olyan kérelmezők, akik ezen előjog miatt engedélyt szeretnének az iszlámra való áttérésre".

Az Egyesült Államok leállította új berlini nagykövetsége épületének építését, és másutt fogják megépíteni a külképviseletet. Az építkezést a Pariser Platzon, a francia nagykövetséggel szemben már elkezdték, de a két ország között az iraki háború okozta ellentét miatt nem folytatják. Washington csak akkor folytatta volna az építkezést az eredeti helyen, ha a berlini hatóságok megváltoztatják a tér nevét - jelentette a Tageszeitung berlini lap.

Az Izvesztyija című orosz napilap szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök leváltja jelenlegi védelmi miniszterét, és helyébe Nyikolaj Rasztorgujev énekest nevezi ki, aki soha nem teljesített katonai szolgálatot, viszont hazafias dalai miatt nagyon népszerű az orosz hadseregben és az elnök szemében is. Szintén az Izvesztyija közöl címoldalán több történetet az iraki háborúval kapcsolatban. Az egyik így szól: Szaddám Huszein iraki elnök felkiált: Győzelem, lelőttünk egy angol gépet! Mire George Bush amerikai elnök: Nem igaz, mi lőttük le.

Az ukrán vegy- és sugárvédelmi, valamint bakteriológiai zászlóalj átállt az iraki csapatok oldalára - jelentette kedden a CNN hírtelevízióra hivatkozva a ForUm című ukrán internetes kiadvány. Bagdadi közlés szerint április 1-jére virradóra a Kuvaitban állomásozó ukrán zászlóalj katonáinak egy része átlépte az iraki határt, majd Bagdadba érkezett, ahol a katonák egy tolmácsnő közvetítésével Szaddám Huszein képviselőihez fordultak, közölvén: meg kívánják védeni az iraki fővárost az "amerikai agresszoroktól" - áll a jelentésben. A jelentés az Ukrtatnafta vállalattól származó értesülésre hivatkozva arra is kitér, hogy az ukrán katonák átállása következtében a "kőolajat szalonnáért" (utóbbi ukrán népi eledel) akció keretében megkezdődött az Odessza-Brodi kőolajvezeték iraki kőolajjal való feltöltése. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS