2017. november 20. hétfőJolán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Beszélõ halak jövendölik a világvégét

2003. március 19. 10:07, utolsó frissítés: 14:53

Egy kis létszámú, New York közelében élõ zsidó szekta tagjai szerint Isten hal formájában született újjá. A mindössze hétezres lélekszámú New Square városának halpiacán ugyanis egy közel tízkilós ponty állítólag hirtelen megszólalt héberül. Az esetnek mindössze két tanúja van, a tizenegy gyermekes, 57 éves haszid Zalmen Rosen, és egy ecuadori bevándorló, Luis Nivelo. Kettejük közül Nivelo egy szót sem beszél héberül, viszont annyira meglepõdött, hogy hanyatt esett.

Beszámolójuk szerint a ponty január 28-án délután 4 óra körül kezdett kiabálni. A halat már éppen felvágni készültek, hogy a szombati vacsora egyik fogása legyen, amikor az a világ végérõl kezdett beszélni. A hal azt mondta: mindenkinek el kell számolnia tetteivel, mert már közel a világ vége. Ezután a hal felszólította Rosent, hogy imádkozzon és tanulmányozza a Tórát - jelentette az Observer.

A kis közösségben páran úgy tartják, hogy egyik nemrégiben elhalálozott tagjuk békében nyugodni nem tudó lelke költözött a hal testébe. Azonban sokkal többen vannak olyanok, akik szerint Isten született újjá. Megint mások úgy gondolják, hogy a hal szavai a közelgõ iraki háborúra figyelmeztették az embereket.

A világ másik részén, Izraelben állítólag egy töltötthalkonzervbõl szólalt meg egy rejtélyes hang. Itt a beszélõ hal ultimátumot intézett Szaddám Huszeinhoz, hogy hagyjon fel a tömegpusztító fegyverek fejlesztésével. A konzervet felbontó Garel S. Karp és felesége szerint ez hal angolul beszélt, de jiddis akcentusa volt. Ám az asztalnál ülõ vendégek szerint az állat pont az ellenkezõjérõl beszélt - adta hírül az Israelinsider internetes újság. (index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS