2018. június 21. csütörtökAlajos
28°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Önkénteseket keres a Yuppi! élményterápiás tábor

2013. március 11. 10:14, utolsó frissítés: 12:54

A Yuppi élményterápiás tábor önkénteseket keres diabéteszes gyermekek mellé 2013. augusztus 8-18. időszakra. A tábor lényege az élményterápia, a gyermekek önbizalmának növelése, saját maguk elfogadásának elősegítése, amely elindítja a fizikai megerősödést is.

A táborban a gyermekek élménydús programokon vehetnek részt, olyan tevékenységeket próbálhatnak ki, melyekre otthon nincs lehetőségük. A táborban román és magyar ajkú diabéteszes kamaszok vesznek részt, fele-fele arányban.

A táborba 20 évnél idősebb önkéntesek jelentkezését várják HáziManó, MenőManó vagy DokiManó feladatkörbe.

A HáziManók avagy a pótanyukák meg –apukák a mindennapi apró-cseprő dolgokat irányítják, egész nap ők vannak egy adott gyermekcsoporttal, kísérik őket a programokra, játszanak, beszélgetnek velük, és a legfontosabb: lelkesítik őket.

A MenőManók: a nappali programokat szervezik és vezetik. A következő feladatkörökre keresnek MenőManókat: evezés/horgászat, fotózás, lovaglás, zene-színjátszás, magaskötélpálya és falmászás, íjászat, kézművesség.

A DokiManók csapatába olyan orvosok, asszisztensek és dietetikus jelentkezését várják, akik kipróbálnák az egészségügyet fehér köpeny nélkül is.

A tábor előtt, június 28-30. között VígEnd néven egy összerázó hétvégét szerveznek az önkénteseknek Mezősályiban (Șăulia), az Andrei Provita kempingben.

A jelentkezéshez a www.yuppicamp.ro/userauth weboldalon kell válaszolni az ott feltett kérdésekre, illetve CV-t, egy fotót és a személyazonossági/útlevél szkennelt változatát feltölteni április 12-ig. A szervezők a határidő lejártával mindenkit levélben értesítenek a fejleményekről. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS