2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A feleség fizetése befolyásolja a férj teljesítőképességét

2013. február 14. 11:19, utolsó frissítés: 11:34

Ha a férj kevesebbet keres, mint a felesége, nagyobb valószínűséggel használ Viagrát és hasonló teljesítménynövelő szereket, mint azok, akik több fizetést kapnak társuknál - derül ki egy nemrég közzétett tanulmányból. A kutatást végző dán tudósok nem tudnak pontos magyarázatot a jelenségre, de valószínűsítik, hogy a büszkeség, a harag és frusztráció játszhat szerepet benne - írja a Daily Mail.

A Dániában végzett kutatásban 200 ezer házaspár adatait összesítették. Az elemzést követően pedig azt találták, hogy a Viagra és más teljesítménynövelő gyógyszerek különösen népszerűek azokban a családokban, ahol a női partnernek magasabb a fizetése. Sőt ez a jelenség még ott is észlelhető volt, ahol a feleség fizetése alig haladta meg a férjét, viszont nem tapasztalták akkor, ha a feleség fizetése csak a házasságkötés előtt volt nagyobb a párjáénál.

Az utóbbi években tapasztalható tendencia, hogy a nők többet keresnek a partnerüknél, kihívást jelent a hagyományos férfi, családfenntartó szerepeknek, akik így pszichológiai nyomásnak vannak kitéve. Ezt támasztja alá, hogy azok a férfiak, akik túlterheltek a feleségük nagyobb fizetése miatt, nagyobb valószínűséggel szednek altatót és antidepresszánsokat is. Állítólag a nők is szenvednek amiatt, hogy nagyobb a fizetésük a férjükénél, az adatok azt mutatják, hogy gyakrabban szednek gyógyszert mérsékelt szorongásra.

A tanulmányt a Personality and Social Psychology Bulletin folyóiratban tették közzé. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS