2019. április 24. szerdaGyörgy
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Leukémiás és daganatos gyerekeknek gyűjt adományokat az Erdély TV

2012. november 20. 17:50, utolsó frissítés: 17:50

A leukémiás és daganatos gyermekek, illetve az őket képviselő Reménység Egyesület megsegítésére indított karácsonyi gyűjtést az Erdélyi Magyar Televízió. Az Erdély-szintű gyűjtés során befolyó támogatásokat orvosi eszközök beszerzésére, gyógyszerek vásárlására, valamint a marosvásárhelyi II-es számú gyerekgyógyászati klinika korszerűsítésére, otthonosabbá tételére fordítják majd.

A leukémiás és daganatos betegségekkel küzdő gyerekek és szüleik számára minden egyes támogatás egy újabb esélyt, egy újabb reményt jelent a felépülésre, egy normális, méltó életre. Ez az az ügy, amelyért érdemes küzdenünk, és amelyhez a karácsony jegyében az erdélyi magyarok támogatását kérjük – nyilatkozta Szepessy Előd, az ETV igazgatója.

Az Erdélyi Magyar Televízió 2010-ben a Dévai Szent Ferenc Alapítvány árvái részére, 2011-ben pedig a Türi magyar ház felújításáért indított karácsonyi gyűjtést. A televízió az idén is a katolikus, illetve református egyházközségek segítségét kéri a gyűjtés népszerűsítésében, a felajánlásokat ugyanakkor a televízió elérhetőségein is fogadják. További információkért az ETV 0735-206.303-as telefonszámát lehet hívni.

Károly Judit projektfelelős elmondta, az idén a televízió egyik nézője is bekapcsolódik a gyűjtésbe: Simon Ildikó december 2-án, 17 órától A Mikulás játékgyára címmel egy jótékonysági divatbemutatót szervez a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagytermében, amelyen Roxana Simon és Szélyes Andrea divattervezők által készített ruhákban beteg és egészséges gyerekek közösen fognak felvonulni. A belépés díjtalan lesz, a résztvevők adomány-dobozokba helyezhetik majd felajánlásaikat, amelyeket átadják a Reménység Egyesületnek.

A gyűjtésről az ETV magazinműsort készít, amelyet a téli ünnepkör alatt nézhetnek meg a nézők. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS