2019. június 26. szerdaJános
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az Olaszteleki Danielek apródjai voltak a legjobbak a 2. WEBkastély-próbán

2012. október 26. 10:23, utolsó frissítés: 15:43

Megérkeztek a várva várt pontszámok. Kihirdették a második „A közösség és az államosított kastély viszonya” próba eredményeit a WEBkastély vetélkedőn.

A szakmai zsűri a 7 versenyben levő csapat feltöltött bejegyzéseit pontozta, amelyek egy történeti áttekintést foglalnak össze a kastély életéről 1945 és 1990 között. A feladat az államosítás okozta változások, fordulatok és hozzáállások összegyűjtése volt, amelyek relevánsak voltak és befolyásolták az örökbe fogadott kastély éltét és megítélését.

A zsűri által felállított lista első három helyezettje megegyezik a közönségszavazati sorrenddel: az Olaszteleki Danielek apródjai uralják a dobogó első helyét 56 ponttal. Őket követik a Zöld Lovagok 54 ponttal. Szorosan a nyomukban ott vannak a Mikó Udvaroncok 53 ponttal. A teljes eredménytáblázat megtekinthető a honlapon.

Csütörtökön délben, 12 órakor lezárult a verseny harmadik próbájának feltöltési határideje. A friss bejegyzések az “Akkor és most” próba megoldásai, amelyek már olvashatók a honlapon. A csapatok a próba keretén belül a múltat próbálták meg beemelni a modern jelen falai közé, vigyázva a ránk örökített értékekre. A megoldásokat érdemes elolvasni, és október 31., este 20 óráig szavazni is lehet rájuk, közelebb juttatva a kedvenc csapatot egy nagyobb pontszám eléréséhez.

A vetélkedőre a bejelentkezés nem zárult le, folyamatosan lehet még regisztrálni egészen az utolsó próba meghirdetésének dátumáig. Természetesen előnyt jelent a minél előbbi jelentkezés. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS