2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dohányzás miatt kell visszafizetniük bérük egy részét a tanároknak

2012. október 24. 13:21, utolsó frissítés: 13:21

Bérük egy részének visszafizetésére kötelezi Oszaka prefektúra kormányzata azon középiskolai tanárokat, akik tanítási időben elhagyták az iskolaépületet azért, hogy dohányozzanak.

Az oszakai oktatási hivatal a vétséget elismerő iskolai dolgozók meghallgatása után az általuk dohányzás miatt elmulasztott munkaórák számának függvényében szab ki büntetést a tanárokra. A büntetés a tanárok bére mellett egyéb juttatásokra, így az általuk felvett lakhatási és étkezési támogatásra is kiterjed - írta az Aszahi Simbun japán napilap kedden.

A hivatal tájékoztatása szerint legalább egy embert több mint félmillió jen visszafizetésére köteleznek. Az ügyben összesen öt tanár és két további középiskolai dolgozó érintett.

A hivatalnak idén júliusban jutott tudomására, hogy egyes tanárok munkaidőben az utcára vagy más helyekre járnak ki dohányozni az iskolákból. Az érintett dolgozók elismerték a vétséget.

Oszaka prefektúrában 2008-ban vezettek be teljes dohányzási tilalmat a helyi kormányzat által üzemeltetett intézményekben, ami miatt számos erős dohányos tanár hagyja el az iskolákat napközben egy-egy cigarettára.

Korábban tíz tanár kapott hivatalos figyelmeztetést és pénzbüntetést hasonló vétségért. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS