2019. június 26. szerdaJános
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Webkastély: államosított kastélyok nyomában

2012. október 12. 16:42, utolsó frissítés: 16:42

Meghirdették a WEBkastély vetélkedő második próbáját, amely visszarepít a történelembe és segít megvizsgálni az örökbe fogadott kastélyok jelentőségének múltbeli változásait.

A második feladat egy történelmi visszatekintés készítése, amelyben arra kell a csapatoknak választ keressenek, hogy milyen volt a kastély élete 1945 és 1990 között, az államosítás időszakában. Milyen fordulatokat hozott és okozott a kastély életében az államosítás, milyen változások történtek a hozzáállásban és megítélésben? Hogyan és milyen irányban változott és alakult a közösség viszonya a kastélyhoz? A kérdések nyitva állnak, a csapatok pedig megoldandó feladat előtt.

A dokumentumokat és leírásokat a Webkastély vetélkedő honlapjára kell feltölteniük a csapatoknak október 18-ig. A bejegyzéseket rendszeresen lehet követni és olvasni a honlapon, ugyanitt a csapatoknak is lehet segíteni a szavazatokkal a minél nagyobb pontszámok elérése érdekében október 24-én 20 óráig.

A vetélkedőre a bejelentkezés nem zárult le, folyamatosan lehet még regisztrálni egészen az utolsó próba meghirdetésének dátumáig. Természetesen előnyt jelent a minél előbbi jelentkezés. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS