2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hátrányos helyzetű fiataloknak szerveznek tevékenységeket

2012. szeptember 25. 15:22, utolsó frissítés: 15:22

A Partiumi Ifjúságért és Hallgatókért Egyesület, a Vox Iuventutis Egyesület és a Művészetért, Kultúráért és Sportért Ifjúsági Egyesület közösen szervezi meg a Híd Partium és Székelyföld között - partiumi fiatalok a székelyföldi gyermekotthonok lakóiért című ifjúsági programot, melynek célja az önkéntesség, mint társadalmi szerepvállalási forma népszerűsítése a fiatalok körében.

A program első szakaszában, amely egy két hónapos kampány volt, a szervezők informálták a fiatalokat az önkéntességről és lehetőségeikről. A kampány a Partium régió területén valamint az idei Bálványosi Nyári Szabadegyetem zajlott. A kampány célja az volt, hogy 40 fiatalt toborozzanak egy 8 napig tartó önkéntességi tevékenységsorozatban való részvételre, amelyet a tusnádfürdői Szent Anna Ifjúsági Központban tartanak.

A szeptember 23-30. között megrendezett eseményen a fiatalok különböző non-formális tanulási és szabadidős tevékenységeket szerveznek és bonyolítanak le hátrányos helyzetű, gyerekotthonbeli gyerekek és fiatalok számára.

Az önkéntesek ökológiai, ismeretátadó (történelem, földrajz, EU-s ismeretek), kézműves, egészségügyi felvilágosítói és munkapiaci felkészítői tevékenységeket tartanak. Céljuk, hogy a programok által elősegítsék a gyerekek társadalmi integrációját. Arra törekszenek, hogy ez a program, a hasznos szabadidő eltöltés mellett, a törődésről, szeretetről, szolidaritásról szóljon. További részletek a rendezvény honlapján. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS