2019. október 15. keddTeréz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kalákát szervez a Caritas a sepsiszentgyörgyi Őrkő negyedben

2012. szeptember 13. 17:51, utolsó frissítés: 17:51

Rendhagyó kalákát szervez a Gyulafehérvári Caritas több állami és civil szervezettel közösen a sepsiszentgyörgyi Őrkő negyedben szeptember 29. és október 5. között az Erste Alapítvány és Erste Bank kezdeményezésére. Várják az önkéntesek jelentkezését, részletek itt.

A kaláka célja hogy helyi összefogással olyan munkálatokat valósítsunk meg a sepsiszentgyörgyi őrkői roma közösségben, amely az egész közösség hasznára válik hosszú távon. Céljuk, hogy a munkálatokba minél több, főleg helyi érdekeltségű szervezet, intézmény és vállalkozás kapcsolódjon be, legyen szó kétkezi munkáról vagy anyagi támogatásról.

Az egyhetes kaláka alatt a következő munkálatokat fogják kivitelezni:
- a meglévő 3 köztéri vízcsap modernizálása, kibővítése. Ugyanakkor, ahol arra lehetőség van, megszépítjük a köztéri vízcsap környékét is, kis tereket alakítunk ki zöld övezettel, pihenőhellyel.
- a közösségi ház felújítása, megszépítése (meszelés, ablak-, ajtó- és kerítésfestés, udvarrendezés, más kisebb munkálatok).
- a Néri Szent Fülöp Iskola felújítása, megszépítése (külső meszelés, ablak-, ajtó- és kerítésfestés, udvarrendezés).
- a közösségi ház mellett játszóteret alakítunk ki a roma gyerekek számára.

A munkálatok kivitelezéséhez mintegy 50-60 önkéntes segítségére lenne szükségünk. Az önkéntesek a szakmai munkákat végző szakemberek mellett a közepes és könnyű, szaktudást nem igénylő fizikai munkákat végzik (tereprendezés, meszelés, festés, stb.)

A kaláka tervezett napi programja:
8:45 Gyülekező
9:00-14:00 Délelőtti munkaprogram
14:00-15:00 Közös ebéd
15:00-19:00 Délutáni munkaprogram
19:00 Közös uzsonna
20:00 Esti közösségi program (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS