2020. március 31. keddÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

696 üveg pezsgővel köszöntötték Kolozsvárt születésnapján

2012. augusztus 20. 14:38, utolsó frissítés: 15:35

Pezsgővel köszöntötték Kolozsvárt annak emlékére, hogy 1316. augusztus 19-én Károly Róbert magyar király szabad királyi városi rangra emelte a települést. A város 696. születésnapja alkalmából a Törley pezsgőgyár jóvoltából 696 üveg pezsgőt bontottak ki a szervezők.

A kissé estlegesen, néhol spontánul szerveződő eseményen Gergely Balázs, a Kolozsvári Magyar Napok főszervezője és Horváth Anna Kolozsvár alpolgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, és kívánt boldog születésnapot a városnak.Mindenkinek megköszönöm, aki lehetővé tette ezt a csodálatos hetet, és segített a lebonyolításában. Azt kívánom, hogy a rendezvény hátralévő része is olyan csodálatos, fergeteges legyen, mint az elmúlt napok voltak - mondta el magyarul és románul egyaránt Horváth Anna.

Gergely és Horváth mellett a közös színpadi pezsgőbontásban részt vett Füzes Oszkár, Magyarország bukaresti nagykövete, Magdó Janos, kolozsvári főkonzul, Sánta Levente, a KMN fesztiváligazgatója, Szabó Lilla programigazgató, Kinizsi Zoltán, az önkormányzati kapcsolatokért felelős szervező, Csigi Levente gazdasági igazgató és a széki néptánccsoport is.Halász Judit Boldog születésnapot c. dalára pedig a közönség is koccinthatott a város születésnapjára. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS