2019. október 16. szerdaGál
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Űrlény kergette meg a sivatagban

2003. február 20. 09:40, utolsó frissítés: 09:40

Rosszul sült el a Sci-Fi Channel Pániktaktika címû valóságshowja, miután beperelte õket az egyik megijesztett szereplõ. Kara Blanc középiskolai tanár, válságkezelési szakértõ és feltörekvõ színésznõ állítása szerint többször is kórházi ápolásra szorult a forgatás során elszenvedett érzelmi megrázkódtatás miatt. Blanc azzal vádolja a sorozat producereit, hogy szánt szándékkal becsapták, amikor egy dokumentummûsor készítésére szerzõdtették. Két színész, Mathew Mertha és Travis Draft azt állították, hogy hollywoodi filmesek zártkörû szakmai bulijára viszik, egy sivatagi villába, ahol Blanc és Mertha együtt vezették volna a mûsort.

Egy elhagyatott sivatagi úton azonban egy beöltöztetett színész segítségével úgy tettek, mintha súlyos sérüléseket szenvednének egy földönkívüli támadása során. A haldokló Mertha és Draft azt javasolták a halálra rémült nõnek, hogy csak úgy menekülhet, ha elfut egy közeli árnyas sivatagi szurdokig. Blanc reakcióit rejtett kamerákkal rögzítették. Az üggyel kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni sem maga, sem ügyvédje.

A Sci-Fi Channel szóvivõje annyit közölt, hogy a sorozat lényegében arról szól, hogy bizonyos emberek barátaikkal kópéskodnak. A nyelvtörõ Pániktaktika következõ epizódjában sátortáborozók menekülnek õszintén a Nagyláb elõl. Illetve gyanútlan fiatalok menekülnek az életükre törõ ügynökök elõl a vélt 51-es területrõl, vagyis az amerikai kormány titkos UFO-kísérleti telepérõl. A csatorna a peres ügy miatt kénytelen volt elhalasztani a sorozat sugárzását 2003 õszéig. (index)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS