2019. október 22. keddElőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egészségnapot szervez időseknek a Caritas Marosvásárhelyen

2012. július 02. 10:48, utolsó frissítés: 10:48

Ingyenes csontsűrűségméréssel és gyógytornával várják az időseket július 5-6-án a Gyulafehérvári Caritas és a Gedeon Richter Románia RT által szervezett Egészségnapokon Marosvásárhelyen. A program keretében szakorvos fog előadást tartani az időskori ízületi problémákról és csontritkulásról. Az Egészségnapokat kulturális műsor zárja.

Az Egészségnapok a Caritas az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai évének eseménysorozatához tartoznak: „Fontosnak tartjuk, hogy kiemeljük időseink számára - ahogy egyik bejáró aktív hölgy vallja - nyugdíj után sem áll meg az élet. Időseink életminőségének javításához pedig elengedhetetlen az aktív életmód. Éppen ezért ajánlunk fel nekik egy ilyen alkalmat a Teréz Anya Nappali Foglalkoztató-központban: eljöhetnek csontsűrűségmérésre, előadást hallgathatnak az időskori egészségügyi problémákról. De mivel fontos a mozgás is, az időseknek szervezett gyógytornán is részt vehetnek az érdeklődők” – számol be a programokról Varga Emese, a központ vezetője.

A csontsűrűségmérésre július 5-én 15-17 óra között, a gyógytornára pedig július 6-án 11-13 óra között várják az időseket előzetes bejelentkezés alapján. Jelentkezni a 0265-213 509 vagy a 0741-258 194 telefonszámokon lehet.
A csontsűrűségmérést és gyógytornát a Teréz Anya Nappali Foglalkoztatóközpontban (Marasti u. 13), a pénteki előadást pedig a Deus Providebit házban (Rózsák tere 61) szervezik délután 16 órától. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS