2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Magyarellenes viccek közlése miatt perel az aradi RMDSZ

2003. február 17. 11:39, utolsó frissítés: 11:39

A borosjenői bíróság várhatóan holnapután, február 19.-én hirdet ítéletet az Arad Megyei RMDSZ - Informatia Ineului ( Borosjenői Információ) perben, miután a szövetség, magyarellenes viccek közléséért tavaly beperelte a román nyelvű hetilapot. Az ügyet vizsgáló borosjenői bíró eddig ötször halasztotta el az ítélethozatalt. A Nyugati Jelen információi szerint már bekérte az aradi, majd az országos RMDSZ alapszabályzatát, ám tovább nem húzhatja az ügyet, kénytelen lesz kimondani az ítéletet. Az Informatia a legutóbbi számában
nyilvános elnézést kért. Sergiu Havasinak, a lapot kiadó Petroprest kft. tulajdonosának várhatóan nagy pénzbírságot kell fizetnie, mivel a Búza Gábor ügyvéd képviselte aradi szövetség egymilliárd lejes kártérítést is követel.
„Az ítélet, ha megszületik, precedensértékű lesz, bármikor, bárhol megmutathatjuk” – nyilatkozta a Nyugati Jelennek Búza Gábor. Sergiu Havasi korábban azt nyilatkozta a lapnak, hogy a vicceket az internetről vették le, s a felelőst, Puiu Valentin XI. Osztályos helyi diákot "már ki is rúgta" a szerkesztőségből. (nyugati jelen)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS