2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Segíthetek? Hetedjére is elindul a tehetségtámogató program

2012. május 14. 18:52, utolsó frissítés: 18:52

Hetedik alkalommal hirdeti meg a MOL Románia és a Közösségért Alapítvány és a MOL Románia a tehetséges fiatalok támogatására indított „Segíthetek?” programot. A beharangozó sajtótájékoztatón – amely inkább szólt egyenesen a jelenlévő 150 sportiskolás diákhoz, mint a sajtóhoz - Tătăran Amalia, a 23-szoros országos párbajtőrvívó is részt vett, aki korábban részesült a támogatásban. Szintén jelen volt Bandi András marosvásárhelyi fotós, akinek néhány munkáját a terem falain meg is lehetett tekinteni.

A program keretében 2006-tól 1020 sportoló, fiatal művész, csapat-, és művészcsoport tag részesült összesen 330.000 eurót meghaladó támogatásban. A támogatás nyertesei olyan országos vagy nemzetközi versenyeken értek el eredményeket, amelyekre a Segíthetek? program nélkül sok esetben el sem jutottak volna – mondta el Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Bandi András munkáiBandi András munkái
Az idei programban szintén olyan 8 és 18 év közötti fiatal sportolók vagy művészek pályázhatnak utazási vagy eszközvásárlási támogatásért, akik az elmúlt években kiváló eredményeket értek el. A támogatási keret a sport kategóriában 160.000 lej, a művészetiben pedig 80.000 lej. A Segíthetek? – MOL – Tehetségtámogató Programban a sportolók és a fiatal művészek egyénileg és csapattal egyaránt pályázhatnak.

Az idei kiírás a második alkalom, amikor – meghívásos alapon – pályázhatnak azok a fiatalok is, akik az elmúlt két évben már részesültek támogatásban, de időközben betöltötték 18. életévüket. Nekik a szervezők levélben ajánlják fel egy újabb pályázat benyújtásának a lehetőségét. A program ezen részére elkülönített keret 50.000 lej.

A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Szekely, Európa-bajnok atléta, a sportok doktora, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

A pályázatokat 2012. június 15-ig lehet benyújtani. A szükséges dokumentumok, űrlapok a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon érhetők el. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS