2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meghalt egy magyar hegymászó Erőss Zsolt csapatából a Himaláján

2012. május 07. 14:26, utolsó frissítés: 14:26

Elhunyt Horváth Tibor, a 2012-es Magyar Annapurna Expedíció egyik hegymászója - áll a "Magyarok a világ nyolcezresein" expedíció hivatalos közleményében. Horváth Tibort feltehetően jéglavina sodorta el ereszkedés közben.

Horváth Tibor a közlemény szerint május 5-én délelőtt visszaindult az alaptábor felé a 6800 m-es felső III-as táborból. A II-es tábor felett lévő (az egész útvonal legveszélyesebb részének számító) kuloárból jelentkezett rádión délután 4 órakor - írják a közleményben. Horváth ekkor elmondta, hogy halad a kettes tábor felé, rossz látási viszonyok mellett és olykor mellig érő friss hóban.

Horváth Tibor nem érte el a II-es tábort, és nem jelentkezett többé rádión sem. A jelzett területek átvizsgálása hétfő reggelre megtörtént, és egyértelműen megállapítható, hogy egy jéglavina az alsó kötélszakaszt is leszakítva Tibort elsodorhatta és maga alá temethette - szól a hivatalos közlemény.

A 2012-es magyar Annapurna-expedíció március 28-án indult el a 8091 méter magas Annapurna meghódítására. Erőss Zsolton kívül Kollár Lajos, Mécs László és Horváth Tibor, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíciós sorozat tagjai vállalkoztak a veszélyesnek tartott hegy megmászására. (mti/hvg)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS