2020. április 6. hétfőVilmos, Bíborka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több százan rekedtek Londonban a szuperexpresszben

2003. február 10. 10:44, utolsó frissítés: 10:44

Vizsgálat indult szombaton Londonban annak kiderítésére, hogy elõzõ éjjel miért tartott 600 utas kiszabadítása csaknem 6 órán át a London és Párizs között közlekedõ Eurostar expresszvonat egyik elromlott szerelvényébõl a brit fõváros kellõs közepén.
A Waterloo pályaudvarról induló szuperexpressz péntek esti utolsó járata néhány perccel a londoni indulás után egy vasúti felüljárón akadt el. Az elsõ vizsgálatok szerint egy eltört légvezeték miatt lépett mûködésbe az automata biztonsági fék.

A futurisztikus külsejû vonaton elõbb csak a légkondicionálás állt le, majd a fények is kialudtak. A sötét és egyre levegõtlenebb szerelvényen az utasok elõször a vészkijáratok kinyitásával próbáltak friss levegõhöz jutni, de a személyzet ezeket késõbb lezárta, mondván: nemsokára visszavontatják a vonatot a Waterloo-ra. Azonban három órával késõbb sem történt semmi, és ekkor az utasok betörtek néhány ablakot, hogy levegõhöz jussanak; eközben egyikük meg is sérült.

A vonatot végül szombaton kora hajnalban vontatták vissza a pályaudvarra, ahol kiengedték a több száz megviselt utast. A Eurostar szóvivõje szombat délután azt mondta: vizsgálják, hogy miért tartott majdnem hat órát a szerelvényen utazók kiszabadítása. Az elsõ magyarázatok szerint a keskeny vasúti felüljárón nehéz volt megközelíteni a vonatot, ez azonban valószínûleg nem állja majd ki az alaposabb vizsgálat próbáját, mivel a híd alig 15 méteres, egy-egy Eurostar szerelvény pedig több mint fél kilométer hosszú.

A nyolc éve mûködõ szuperexpresszt, amely óránként 300 kilométeres sebességgel a La Manche-csatorna alatti alagúton át közlekedik London és Párizs, illetve London és Brüsszel között, nem kíséri sok szerencse: eddigi történetét a súlyos és krónikus pénzügyi nehézségek mellett számtalan kisebb-nagyobb technikai malõr tarkítja. Legutóbb, néhány hete az alagútban akadt el néhány vonat, a hivatalos magyarázat szerint azért, mert a Nagy- Britanniára rátört szokatlan hidegbõl az alagút enyhe, nedves levegõjébe bevágódó szerelvények érzékeny elektromos érintkezõire víz csapódott ki.

Tavaly õsszel a tengeri sóval gyûlt meg a Eurostarok baja, amikor a kivételes erejû viharok a csatornáról a szárazföld belsejébe fújták a tengervizet, és a só lerakódott az érintkezõkre, több napos fennakadást okozva ezzel. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS