2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Olcsó táblagépet dob piacra a Google

2012. március 31. 13:33, utolsó frissítés: 13:33

Saját márkás táblagépet dob piacra a Google. Az Amazon Kindle Fire-hoz hasonlóan keresőcég táblagépe is olcsóbb lesz, mint amennyibe legyártani kerül. A Google a tartalomszolgáltatásokból és termékekből tervez bevételt szerezni.

Miközben az okostelefonok piacán az Android operációs rendszer vezet, a táblagépeknél még nem sikerült megtörni az Apple operációs rendszerének egyeduralmát. Az Apple riválisai közül ebben az Amazon internetes kiskereskedelmi értékesítő vállalat érte el a legjobb eredményeket a Kindle Fire táblagéppel, ami az Android operációs rendszer egy speciális, a Google által egyébként nem támogatott változatán fut. A Kindle Fire azonban egyelőre csak az Egyesült Államokban kapható, mégpedig az előállítási költség alatti, 199 dolláros áron, mivel az Amazon a készülékhez értékesített tartalomszolgáltatásokból és termékekből szerzi bevételeit.

A Wall Street Journal értesülése szerint az Amazonhoz hasonlóan a Google is szubvencionált táblagép piacra dobását tervezi. A táblagépeket a Google márkaneve alatt állítják majd elő az Android operációs rendszert saját készülékeikben alkalmazó mobileszköz-gyártók, például a Samsung vagy az Asus. A Motorola megvásárlásával mindemellett a Google maga is be fog lépni a készülékgyártók sorába.

A táblagépek piacán elszenvedett hátrány nagy üzleti kihívást jelent a Google számára, mivel bevételei nem a gyártóknak ingyenesen átadott nyílt forráskódú operációs rendszerből származnak, hanem az operációs rendszerhez kapcsolódó egyéb szolgáltatásokból, például reklámokból, amelyeknek a jövőre nézve éppen a táblagépek jelentik a legígéretesebb felületét.

A Google arra készül, hogy saját webshopot nyit, és közvetlenül maga adja majd el a táblagépeket a fogyasztóknak. A boltban a Google márkájú tabletek mellett Samsung és Asus készülékek lesznek kaphatóak majd. (hvg.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS