2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szakács-segélyvonal

2003. február 05. 10:49, utolsó frissítés: 2003. február 06. 12:25

Éjjel- nappali szakácssegélyvonal létesült Írországban. Aki hirtelen megszorul vagy elakad a konyhában egy étel fõzése-sütése közben, csak felhívja a séfügyeletet, amely megpróbál válaszolni kérdéseire, olyanokra, mint például: "Furcsa színe lett a mártásnak, nem veszélyes megennünk?"
A vonal végén hétpróbás szakács várja a segélykérõ hívásokat, amelyek díja percenként 1,9 euró, azaz csaknem 500 magyar forint. A "mentõszakács" Eugene McSweney, õ alapította a segélyvonalat 40 évnyi séfkedéssel és rengeteg kérdés megválaszolásával a háta mögött. McSweeney-t barátai, rokonai, de ismeretlenek is állandóan kérdezgették az ételek elkészítésérõl, s ez adta neki az ötletet a segélyvonalhoz. Általában azonnal meg tud felelni a segítségre szoruló kérdéseire, de ha valaminek utána kell néznie, nem húzza a kuncsaft idejét, leteszi a kagylót, és visszahívja a telefonálót.
A séfmentõvonal egyelõre csak Írországban hívható, ám McSweeney már tervezi, hogy egész Nagy-Britannia számára elérhetõ lesz - jelentette a Reuters. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS