2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Másodszor szervezett tehetségnapot a Sapientia Csíkszeredában

2012. január 23. 15:12, utolsó frissítés: 15:12

A második alkalommal szervezték meg Saπ (Sapi) Tehetségnapot a székelyföldi középiskolások számára a Sapientia EMTE csíkszeredai Gazdasági- és Humántudományok Karának Matematika-Informatika Szakcsoportja.

A tehetségnap célja a logikus gondolkodást és stratégiai érzéket igénylő feladatok iránti érdeklődés felkeltése. A szokásos matematikai versenyektől eltérően a feladatok elsősorban nem matematikai tudást igényelnek, hanem gyors észjárást, logikus gondolkodást és jó helyzetfelismerést.

Az első verseny példájából tanulva, idén két szintcsoportban versenyeztek a diákok: az egyikben a gimnáziumokból, a másikban a szakközépiskolákból érkező csapatok vettek részt. Összesen huszonnégy csapat versenyzett.

Gimnáziumi szinten első helyezés: a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium Isler csapata 436 ponttal. Csapattagok: Császár Szabolcs, Szabó-Györke István és Sandy Endre Kristóf. Szaktanár: Csapó Hajnalka és Tamási Csaba. Második helyezést ért el a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Gimnázium Üres halmaz csapata 429 ponttal. Csapattagok: Budai Kinga, Lestyán Attila és Miklós Erik. Szaktanárok: Egyed Géza és Dáni Zsuzsanna. Harmadik helyen végzett a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium 3iz nevű csapata 416 ponttal. Csapattagok: Kémenes Endre, Kolumbán István és Polgár István. Szaktanár: Bíró Zoltán.

Szakközépiskolai szinten első lett a csíkszeredai Nagy István Művészeti Líceum No name csapata 317 ponttal. Csapattagok: Balló Melinda, Kolozsi Dániel és Pap Melinda. Szaktanár: Csata Lili. Második helyezett a székelyudvarhelyi Benedek Elek Pedagógiai Líceum Zselle nevű csapata 307 ponttal. Csapattagok: Bálint Nándor, Bálint Zalán és Ilonka Csaba. Szaktanár: Bálint Mária. Harmadik helyen végzett a csíkszeredai Kós Károly Építőipari Szakközépiskola Alfa csapata 306 ponttal. Csapattagok: Boldizsár Zoltán, Csutak Attila, Bene Ágnes. Szaktanár: Nagy Karola Lívia.

Külön díjban részesült az a két diák, akik az elméleti teszten a legtöbb pontot szerezték: a gimnáziumi kategóriában Nagy Tamás a Márton Áron Gimnáziumból, és a szakközépiskolás kategóriában Bene Ágnes, a Kós Károly Építőipari Szakközépiskolából.

A verseny résztvevőinek – diákoknak és tanároknak – lehetőség volt bepillantani az egyetem életébe, tájékozódhattak a lehetősségekről, beszélgethettek egyetemi hallgatókkal és oktatókkal, illetve szórakozhattak is, hiszen korcsolyázásra vitték a Jégpalotába, amelyet egy órára kibérelt az egyetem és biztosította a korcsolyakölcsönzés költségét is. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS