2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Betiltanák a munkaidőben dohányzást a német munkaadók

2012. január 13. 17:55, utolsó frissítés: 17:55

Betelt a pohár a német munkaadóknál: nem akarják, hogy a dolgozók munkaidőben rágyújthassanak, mert az plusz költséget jelent - adta hírül pénteken a Bild című német napilap hírportálja.

Mario Ohoven, a németországi kis-és középvállalkozók szövetségének elnöke a német újságnak nyilatkozva úgy fogalmazott: "Elég volt a munkahelyi füstölésből. A cigarettaszünetek a munkáltatónak pénzbe kerülnek, és zavarják a munka menetét." Ohoven Svédországot hozta fel példának, ahol a vállalatok egyedül ebédszünetben engedélyezik munkavállalóiknak a dohányzást.

A Bild egyúttal Ursula Frerichsnek, a kis- és középvállalkozók társasága (UMW) elnökének szavait is idézte, miszerint meg kell szüntetni a dohányosoknak járó extra szüneteket, amelyek megléte egyértelmű diszkrimináció a nemdohányzókkal szemben.

Karl Lauterbach egészségügyi szakértő alapvetően elkötelezett a füstmentes munkahelyek mellett. Szerinte azonban a kinti rövid cigarettaszünetek betiltása ugyanúgy hátrányos megkülönböztetésnek minősülne, és a "nemdohányzók diktatúrája" felé vezető lépés lenne. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS