2018. december 15. szombatValér
-1°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy görög ereklyével növelnék a nők termékenységét Oroszországban

2011. október 21. 09:30, utolsó frissítés: 10:39

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök személyesen fogadott csütörtökön Szentpéterváron egy Görögországból érkezett ortodox vallási ereklyét, amely arra hivatott, hogy növelje a nők termékenységét a mély demográfiai válság sújtotta Oroszországban.

A bőrövet a nők elől tiltott Áthosz-hegyi Vatopedi nevű kolostorban őrzik. Oroszországban még sosem állították ki, pedig az orosz kormány honlapja szerint az öv "bámulatos erővel rendelkezik és segíti a termékenységet".

Putyin fogadja az ereklyét <i>(fotó: updatednews.ca)</i>Putyin fogadja az ereklyét (fotó: updatednews.ca)


A honlap szerint a relikviát Putyin miniszterelnök fogadta a pulkovói repülőtéren, a kazanyi Szűzanya emlékének szentelt szentpétervári templomnál pedig százak, többségében nők álltak sorba csütörtökön, hogy az ereklye előtt imádkozhassanak.

A Szűzanya övét november 23-ig tucatnyi orosz városban állítják ki Kalinyingrádtól Moszkván át Vlagyivosztokig. Egyes városokban az ereklyét elviszik olyan központokba, ahol várandós nőknek nyújtanak anyagi és lelki támaszt abból a célból, hogy lebeszéljék őket az abortuszról - közölte honlapján az orosz ortodox egyház. A szentpétervári egyházmegye szóvivője, Kirill atya óriási jelentőségűnek nevezte az ereklye oroszországi bemutatását.

Egy friss népszámlálás szerint Oroszország lakossága 142,9 millióra csökkent az 1991. évi 148,3 millióról, és az orosz statisztikai hivatal szerint 2031-ig akár 127 millióra is fogyhat. (mti/hvg)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS